• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Ağustos 2022 10:42

Düğün Yemekleri Festivali yapılacak

Düğün Yemekleri Festivali yapılacak
Muğla'da yaşayan vatandaşlar için çok özel yere sahip, içinde genellikle yahni, keşkek, yoğurtlama, pilav, zerdenin bulunduğu Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali  gerçekleştirilecek.

MUĞLA- Muğla Slow Food & Travel Community (Muğla Yavaş Yemek & Seyahat Topluluğu) tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte davul ve zurna eşliğinde vatandaşlar düğün yemeklerinin tadına varacak. Festival Kurşunlu Meydanı'nın üstündeki İnsan Hakları Parkı'nda sabah 10:00'dan itibaren başlayacak.

voyage otel

 

Muğla Slow Food&Travel Sözcüsü Gürkan Tetik, "Pek çok toplumda düğünler ve yemekler birbirinden bağımsız olarak çok önemli gelenekleri temsil etse de, Muğla kültürünü en iyi yansıtan unsurlardan biri kuşkusuz düğün yemekleridir. Bu nedenle festivalimizin temasını “Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri” olarak belirledik. Keşkeğinden yahnisine, yoğurtlamasından zerdesine yapılan leziz yöresel yemekler her ne kadar evlerde sofralara konuk olsa da, geleneksel düğün yemeklerinin tadı başkadır. Düğün yemeği hasreti çeken Muğlalıları ve yıllardır süregelen bu geleneği deneyimlemek isteyen herkesi, kalabalık düğün sofralarını neşelendire