• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 27 Şubat 2022 15:12

Dil ve Konuşma Semineri Düzenlendi

Dil ve Konuşma Semineri Düzenlendi
Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Dil ve Konuşma Terapisti Mustafa Yolbir, “Dil ve Konuşma Bozukluklarında Tanılama ve Terapi Süreci” konulu bir seminer verdi. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Dil ve Konuşma Terapisti Mustafa Yolbir 26 Şubat Cumartesi günü Heredot Kültür Merkezinde ‘Dil ve Konuşma Bozukluklarında Tanılama ve Terapi Süreci’ konulu seminerini gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen seminerde Sesletim ve ses bilgisi bozuklukları, akıcı konuşma bozuklukları, kekemelik, ses bozuklukları, gelişimsel dil bozuklukları, edinilmiş dil bozuklukları, motor konuşma bozuklukları ve yutma bozuklukları ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. 

voyage otel

 


Seminere Vakıf Başkan Yardımcısı Yılmaz Algül, Kurucu Başkan Ahmet Azmi Zırh, Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, Genel Kurul Üyesi Tutku Yılmaz ile Bodrum genelinden çeşitli eğitim kurumlarından eğitmenler katıldı.

 


Seminer öncesi konuşma yapan Vakfın Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'nın 26 yıl önce zorluklarla başladığı bu serüvende gelindiği noktadan duyduğu mutluluğa değinirken vakfın toplumda yarattığı farkındalığın sadece Bodrum'a değil Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini vurguladı. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfının kurucu üyeleri, yöneticileri, hayırseverleri, gönüllüleri, destekçileri ve çalışanlarının sayesinde kaydettiği gelişmeyi özetleyip, verilen bu gayretlerin bugün ülkemiz genelinde örnek gösterilen, Bodrum’un yüz akı ve Bodrum’a yakışan bir organizasyona dönüştüğünü ifade etti. 
 Katılımcılar cevap aradığı soruları, özellikle kekemelik, konuşma bozuklukları ve afazi ile ilgili sorularını Dil ve  Konuşma Terapisti Mustafa Yolbir'e sorma imkanı buldular. 

 

Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Algül ile birlikte Mustafa Yolbir’e teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Vakıf Müdürü İlknur Şengül ise “Hocamızın emeklerine teşekkür ediyoruz. Ben de kendi adıma çok güzel bilgiler aldım. Yaklaşık 2,5 aydır birlikte çalışıyoruz. Şimdiden ilerleme kaydettiğimiz çocuklarımız oldu. Çok çok teşekkürler.” dedi.