• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Haziran 2022 14:45

Didim'de amfi tiyatronun açılışına sayılı günler kaldı

Didim'de amfi tiyatronun açılışına sayılı günler kaldı
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın seçim vaatleri arasında bulunan Didim Amfi Tiyatro projesinde sona gelindi. Projenin üstlenici firma sahibi Cebrail Tunç ve Didimli vatandaşlar, dev proje için Başkan Atabay'a teşekkür etti

Aydın'ın Didim ilçesinde Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın seçim vaatleri arasında yer alan Didim Amfi Tiyatro projesinde sona gelindi. Başkan Atabay, açılmak için gün sayan Didim Amfi Tiyatro'ya giderek incelemelerde bulundu.

voyage otel

 

Hayata geçirdiği çalışmalar ve projeler ile adından tüm Türkiye'de söz ettiren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın seçim vaatleri arasında bulunan Didim Amfi Tiyatro projesinde sona gelindi. Didim 2'nci Koy'da yükselen ve tamamlanmasıyla 3 bin 500 kişi kapasiteli dev bir kültürsanat merkezi haline gelecek olan Didim Amfi Tiyatro açılmak için gün sayıyor.

 

Tasarımı yine Didim'de bulunan Milet Antik Kenti'nden esinlenerek yapılan, içerisinde otopark, restorant ve birçok aktivitenin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan konferans salonlarını barındıracak olan Didim Amfi Tiyatro, yeşil ile mavinin buluştuğu noktada yüzlerce etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Peyzaj ve çevre düzenlemesi Didim Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen Didim Amfi Tiyatro, eşsiz tasarımı ile de kartpostal kalitesinde manzaralar sunacak.

 

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, tamamlanmasıyla yalnızca Didim'e değil bölge turizmine de büyük katkı sağlayacak olan Didim Amfi Tiyatro'da incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Atabay, "Sanatın ve kültürün merkezi olacak olan Didim Amfi Tiyatro'da sona geldik. Çok kısa bir süre içerisinde, güzel bir açılış töreni ile, Didim Amfi Tiyatro'yu tüm Didim ve bölge halkının kullanımına sunacağız. Tüm yörenin kültür ve sanat hayatına büyük bir ivme kazandıracak olan bu projenin şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

CEBRAİL TUNÇ'TAN BAŞKAN ATABAY'A TEŞEKKÜRLER

 

Didim'e ve kent turizmine değer katacak olan dev projenin açılmasına sayılı günler kala Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a övgüler yağmaya devam ediyor. Didimli vatandaşlar, çeşitli platformlardan yayınladıkları mesajlar ile Başkan Atabay'a teşekkür ederken bir övgü de Didim Amfi Tiyatro'nun üstlenici firma sahibi Cebrail Tunç'tan geldi.

 

"ÜLKEMİZE DEĞER KATAN BU PROJEDE BAŞKAN ATABAY İLE ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ"

 

Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli projelere imza atan Tunç, Didim Amfi Tiyatro'nun mimarı Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu, Türkiye'ye değer katacak projede katkısı bulunduğu için gurur duyduğunu söyledi. Tunç, "Yalnızca Didim'e değil Türkiye turizmine büyük katkı sağlayacak bu projede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Projeleri ile Didim'i her geçen gün daha yaşanılabilir bir kent haline getiren Sayın Didim Belediye Başkanımız Ahmet Deniz Atabay ile çalıştığımız için mutluluk duyuyoruz. Projenin ilk kazmasının vurulduğu günden bu yana yaratıcısı olduğu bu projeye sahip çıkarak her aşamasında burada oldu. Didim'e değer katacak bu proje nedeniyle kendisine ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

 

"BU BÜYÜK PROJENİN MİMARI BAŞKAN ATABAY'A NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ"

 

Nesiller boyunca Didim'de kalacak olan Didim Amfi Tiyatro'nun yalnızca bugünün değil yarınların da vizyon projesi olacağını söyleyen Tunç, "İnşaatın başlangıcında firmamıza güvenerek bize destek veren Didim Belediye Başkanımız Ahmet Deniz Atabay'a, yapım süreci içerisinde her an yanımızda olan Didim Belediyesi personellerine ve sabırlar dan dolayı Didim halkına teşekkür ederiz. Böyle büyük bir projede yer almak bizler için bir onurdur. Nihayet Didim Amfi Tiyatro projesini gece gündüz çalışarak bitim aşamasına getirdik. Önümüzdeki hafta açılışı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılımı ile açılışı taçlandıracak.

İnanıyorum ki çocuklarımıza, torunlarımıza ve hatta onlardan sonra nesillere bırakacağımız, içinde yer aldığımız için anlatırken gururlanacağımız Didim Amfi Tiyatro projesi bizi heyecanlandırdığı kadar Didim halkını da heyecanlandırıyor. Bu dev projenin en büyük destekçisi, mimarı Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a tekrar teşekkür ederiz" diye konuştu.