• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 17 Şubat 2021 14:11

Devrilen ağaçların yerine yenisi dikildi

Devrilen ağaçların yerine yenisi dikildi
Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle devrilen ağaçlara gece boyunca müdahale etti.

Haber Merkezi - Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle devrilen ağaçlara gece boyunca müdahale etti.

voyage otel

Ekiplerin yaptıkları müdahaleler ile ilçede kapanan yollar yeniden trafiğe açıldı. Gece geç saatlerde Yalıkavak Mahallesi’nde ana yol üzerine devrilen limon servi ağacı ile Bahçelievler Mahallesi Beyoğlu Caddesi’nde yola devrilen ağaç yapılan müdahalelerle kaldırıldı.

 

Gümbet Mahallesi, Cevat Şakir Mahallesi ve Yahşi Mahallesi'nde devrilen ağaçlar, Bitez Mahallesi Pınarlı Caddesi’ndeki zeytin ağacı ile Türk Telekom’a ait yıkılan telefon direği ilgili kurum ekibi ile gerekli yol güvenlikleri alındıktan sonra iş makinesi yardımıyla kaldırıldı.

 

Belediye ekipleri, fırtına nedeniyle Karabağ Mahallesi'nde devrilen zeytin ağacı ve diğer bölgelerde kaybedilen ağaçların yerine, ağaç ve fidan dikim çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

İlçede etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı bölgelerde de büyük ağaç dalları kırıldı. Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zarar gören onlarca ağaca müdahale etti. Olumsuz hava koşullarında devrilme tehlikesi yaratacak ağaçlarda da budama çalışmaları devam ediyor.