• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Aralık 2023 14:19

 Devre mülk vadiyle dolandırıldılar!

 Devre mülk vadiyle dolandırıldılar!
Türkiye’nin farklı illerinde yaşamını sürdüren çok sayıda vatandaş, 2013 yılında Bodrum’un Kadıkalesi mevkiinde 49 yıllığına devre tatil satın aldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 49 yıllığına satın aldıkları devre tatilde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, basın açıklaması yaparak haklarının verilmesini istedi.

voyage otel


İddiaya göre, Türkiye’nin farklı illerinde yaşamını sürdüren çok sayıda vatandaş, 2013 yılında Bodrum’un Kadıkalesi mevkiinde 49 yıllığına devre tatil satın aldı. Yılın farklı zamanları için kimisi bir haftalığına kimisi iki haftalığına devre tatili satın alan vatandaşlardan bazıları 3 kez tatil yapabilirken kimisi de devre tatili bir gün bile kullanamadı.

 

"Tatil köyü başkasına satılmış"


Tatil için başvuru yapan devre tatil sahipleri, karşılarında muhatap bulamadı. Bodrum Kadıkalesi’ne geldiklerinde ise devre tatil satın aldıkları tatil köyünün satıldığını öğrendi. Karşılarında muhatap bulamayan devre tatil sahipleri, yargıya gittiler fakat oradan da bir sonuç alamadılar.

"Yanlış numara yanıtı"


Mağdur vatandaşlar, devre tatil alım sürecinde sürekli irtibat kurdukları numarayı aradıklarında ise yanlış numara yanıtını alıyorlar. Yeniden Bodrum’a gelen devre tatil sahipleri, ellerinde sözleşmeler ve ödeme yaptıklarına dair dekontlarla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Devre tatil sahiplerinden Nagihan Akargeçer, yaklaşık 550 kişinin kendileri gibi mağdur edildiğini söyledi.