• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 13 Mart 2024 08:34

Deva Partisi Muğla İl Başkanı istifa etti

Deva Partisi Muğla İl Başkanı istifa etti
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Çay “Arzu ettiğim siyaset anlayışını gerçekleştirme imkanı kalmadığına olan inancım kesinlik kazandığı için DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.” dedi

Emrah Çay'ın açıklaması şöyle “Kıymetli Basın Mensupları ve Kamuoyu; Heyecanla, şevkle, inançla Genel Başkan Sn. Ali Babacan’ın büyük değer olduğu inancıyla başlamış olduğum bu yolculukta değişimin önemli bir parçası olma arzusuyla yola çıktım. Ancak, geçen süreçte karşılaştığımız zorluklar ve yaşanan gelişmeler, üzerinde düşünmem gereken bir karara yol açmıştır. Partimizin Gerek tüzük gerek ise parti programında belirtilen ilkeler ve hedefler heyecan vermiş, canla başla partinin kuruluşundan bu yana elimden geleni değil ne gerekiyor ise yaptım. 08.06.2022 tarihinde DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Genel seçimlerdeki durum beklentileri karşılanmadığı aşikardır.

voyage otel

 

 

Bu nedenle birçok kıymetli kurucu üye, İl Başkanı, Partili yoldaşlar kaybedilmiştir. Gelinen noktada yerel seçimlerde istenen ya da beklenen sonuçların alınamayacağı aşikâr olmasına rağmen, aday belirlemede yapılan hataların da göz önünde bulundurduğumda, ortaya çıkan görüntünün hiç de hoş olmadığını üzülerek seyretmekteyim. Bir siyasi yapıda Hiyerarşi, İstişare, Ahde vefa, Nezaket, olmazsa olmazlardandır. Olmayan bir yapıda olmam mümkün değildir. Elimden geleni değil ne gerekiyor ise yapmış olduğum durumda başkada seçenek kalmadığından, Yanlışa yanlış, doğruya doğru şiarıyla doğrunun yanında elif gibi dimdik Yanlışa da asla eğilmemeli. Bir yolda yürümek için önce yoldaş olmak gerek, Değişime etkiniz ve katkınız olabilmeli. Yok sayılmamalı. Arzu ettiğim siyaset anlayışını gerçekleştirme imkanı kalmadığına olan inancım kesinlik kazandığı için DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”