• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Aralık 2022 16:20

Dere Sokak Su Taşkınlarından Kurtuluyor

Dere Sokak Su Taşkınlarından Kurtuluyor
Bodrum Belediyesi,yarımada genelinde başlattığı alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ederken son olarak Dere Sokak’ta çalışmaları başlattı.

Umurça Mahallesi ile Kumbahçe Mahallesi içinde yer alan Dere Sokak’ta yağmur suyu taşkınlarının önüne geçilmesi ve vatandaşlar ile esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından menfez çalışması başlatıldı. 

voyage otel

 

Başkan Aras'ın talimatı ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dere Sokak üzerinde bulunan mevcut yağmur suyu hatlarında sağlıklı su akışını sağlamak için 420 metre menfez çalışması yaparken bu çalışmalar sırasında MUSKİ ve Türk Telekom bölgedeki hatlarını yenileyecek, AYDEM ise hatlarını yeraltına taşıyacak.

 

Bitez Mahallesi Adliye Caddesi ile başlayan su taşkınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Yalıkavak, Türkkuyusu ve Yeniköy Mahallelerinde çalışmalar tamamlandı. Dere Sokak çalışmalarında 14 Kasım itibariyle 2 ay süreyle alt yapı ve üst kaplama çalışmaları yapılacağından yol trafiğe kapatıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için konu bilgilendirme afişleri asıldı.