• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 08 Mart 2023 20:04

Depremzede kadınların ihtiyaçları unutulmadı

Depremzede kadınların ihtiyaçları unutulmadı
Başkan Ceritoğlu Sengel; “Mücadelemizin tüm insanlık için devam edebileceği ve sapasağlam ayakta durabilmek için mücadele edeceğimiz zamanlar olsun. Biz dayanışmaya devam edeceğiz"dedi

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel deprem bölgesinde dayanışma çalışmalarına devam ediyor.

voyage otel

 

 

Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Hatay’dan bir canlı yayın yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Mücadelemizin tüm insanlık için devam edebileceği ve sapasağlam ayakta durabilmek için mücadele edeceğimiz zamanlar olsun. Biz dayanışmaya devam edeceğiz. Lütfen el ele olmayı, ufak ufak bile olsa katkı sağlamayı bırakmayalım. Bundan sonraki 8 Martları gerçekten başka şekilde kutlayalım. İnsani hakların kazanılması ile ilgili kutlayalım. Her şeyden önce insanca yaşamak ile ilgili söylemlerin gerçeğe dönüştüğü 8 Martlarımız olsun bu ülkede. Kadın erkek çocuk, genç hiç fark etmeksizin bu ülkede insanca yaşıyoruz artık dediğimiz 8 Martlarımız olsun” dedi.

 

Depremden etkilenen yurttaşlara yardım malzemelerinin en sağlıklı şekilde ulaştırılması için bölgede bulunan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Şu an Hatay Antakya’da Defne’ye çok yakın bir yerdeyiz. Biraz önce yardımların dağıtıldığı bir parka gittik. Biliyorsunuz depremin ikinci ya da üçüncü gününde Malatya’ya gitmiştim. Dün Osmaniye Yarbaşı’ndaydık. Sonra Kahramanmaraş’a geçtik. Her yerin özelinde durum facia ama Hatay’dayız ve söylenecek sözlerin tükendiği noktadayız. Hatay gerçekten yok olmuş durumda. Geçtiğimiz bütün yol boyunca bütün evlerin neredeyse tamamı yıkılmış” dedi.

 

DAYANIŞMA İLE YAN YANA DURMAK ZORUNDA OLAN İNSANLARIZ

 

Hatay’daki yıkımın boyutlarının çok büyük olduğunu ve halkın birçok acil ihtiyacının bulunduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu bir yardımlaşma değil dayanışma. Yardımlaşma dikey olan bir şeydir. Biz dayanışan insanlarız, yan yana durmayı bilen insanlarız. Yan yana durmak için de mücadele etmek zorunda olan insanlarız. Biz dayanışma ile birlikte yan yana durmayı devam ettirmek zorundayız. Hiçbir gündem maddesi buralardaki ihtiyaçlar kadar önemli olamaz. Bunu unutmadan daha önce söylediğim gibi ritmimizi hiç bozmadan dayanışmayı devam ettirmek zorundayız. Çünkü biz bundan sonra ki gelişimizi mevcut olan bu keşfimizden sonra direk Hatay’a yapacağız. Bundan sonra o el ele tutuşmayı, safları sıklaştırmayı Hatay için yapacağız O yüzden su, çadır, erzak, hijyenik malzemelerin hepsine ihtiyaç var ne varsa belki çocuklar için kitap. Bunların hepsini rutin bir şekilde belirleyeceğiz. Onları bir an önce hayata geçirebilmemiz ve yeni oluşturacağımız tırı da Hatay’a getirebilmemiz burada kurulmuş düzgün merkezlere gerçekten eşit ve adil dağıtımı yapan, direk halka ulaştıran merkezlere teslim etmek üzere tırımız yola çıkacak” dedi.