• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 10 Mart 2020 16:34

Denizli'de tapusuz köy!

Denizli'de tapusuz köy!
Denizli’nin Buldan ilçesinde1967 yılında dönemin Adalet Partisi (AP) iktidarında sulama barajı yapımı için taşınan köyü tapusuz kaldı. Aradan geçen 53 yılla rağmen kötün tapusu halen verilmedi

1967 yılında dönemin Adalet Partisi (AP) iktidarında Derbent Köyü'nde sulama barajı yapılması kararı alındı. Köy baraj alanı içerisinde yani su altında kaldı. Dönemin bakanlar kurulu kararı ile Köyün baraj alanı dışına taşınması kararı alındı ve uygulandı. köy, baraj alanının yaklaşık 10 kilometre dışından yeniden kuruldu.

voyage otel

Bakanlar kurulu kararı ile kurulan yeni köy, Fatıma Bağcı isimli şahıstan alınan 46 dönüm arazi üzerine yeniden kuruldu. Fakat farklı gerekçelerden tapunun devir teslim işlemi gerçekleşmedi ve arazi sahibi Bağcı İzmir'e taşındı. Aradan geçen süre içerisinde Bağcı ve eşi vefat edince belli bir süre sonra da arazi hak sahibi olmadığı için hazine arazisi olarak tapulandırıldı.

İHA'da yer alan habere göre, 53 yıl geçmesine rağmen köydeki 90 yapı ve tarım arazilerinin tapuları çıkarılamadı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı köy ilçede tapusuz köy olarak biliniyor. Oy kullanılan, vergi verilen hatta okul, sağlık ocağı ve cami gibi devlet kurumlarının bulunduğu köyde hiçbir yapı ve arazinin tapusu yok.