• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 17 Mart 2022 18:11

Deniz Dolgusuna Suç Duyurusu!

Deniz Dolgusuna Suç Duyurusu!
Kent Konseyi, denize 400 kamyon moloz dökene şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denize hafriyat ve moloz döken inşaat firması hakkında Kent Konseyi üyeleri bugün Bodrum Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.


Mirbahattin Demir, Güney Şirin, Nihat Koyuncu  ve Hukukçu Mehmet Çilsal bugün Bodrum Adliyesi’ni giderek firma hakkında “Kıyıya ve denize hafriyat, moloz vb dökmek, çevreyi kasten kirletmek, haksız hukuksuz biçimde denizi doldurup arazi yaratmak” suçlarından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kent konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Güney Şirin, adliye önünde yaptığı açıklamada yapılan moloz dökme işlemlerinin  uluslararası sözleşmelere de aykırılık teşkil ettiğini belirterek “Orada yapılan çalışma, kıyı kanununa, Barselona Sözleşmesi’ne, Bern Sözleşmesi’ne aykırılık teşkil ederken aynı zamanda suçtur. Bu konuda sorumluları göreve çağırmıştık. Bodrum Belediyesi inşaatın durdurulduğunu ve ceza kesildiğini ifade etti. Biz de bugün Bodrum Adliyesi’nde ilgili firma hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”


Gündoğan Küçükbük Koyu’nda deniz kenarındaki bir parselde yürütülen inşaat çalışmalarında iş makineleri ve kamyonlarla denizin hafriyatlar doldurulması, Bodrum’u ayağa kaldırmıştı. Bodrum Belediyesince firmaya para cezası uygulanırken, söz konusu alan eski haline dönüştürülene kadar firmanın çalışma izinleri iptal edilmişti. 
 


voyage otel