• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 23 Eylül 2022 10:51

Dans eğitmenlerinin cinsel saldırı davasında flaş gelişme!

Dans eğitmenlerinin cinsel saldırı davasında flaş gelişme!
Bodrum’da 2021 yılının Eylül ayında düzenlenen  bir dans eğlencesi sonrası uzun süredir tanıdığı 2 dans eğitmeni arkadaşının tecavüzüne uğradığını öne süren kadın, şikayetçi oldu

Bodrum’da 2021 yılının Eylül ayında düzenlenen  bir dans eğlencesi sonrası uzun süredir tanıdığı 2 dans eğitmeni arkadaşının tecavüzüne uğradığını öne süren kadın, şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 dans eğitmeni gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık bir ay cezaevinde kalan 2 eğitmen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili davanın ikinci duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

voyage otel

 

Duruşmaya müşteki kadın, 2 sanık, müştekinin avukatları Av. Merih Meltem Anayaroğlu, Av. Özgecan Tut ve Av. Evrim İnan, sanıkların avukatlar Av. Kadir Kurtçu ve Av. Ceylan Koca, Bodrum Kadın Dayanışma üyeleri, müşteki kadının yakınları, dans eğitmenlerinin yakınları ile arkadaşları katıldı.

 

SANIKLARIN KAÇMA DURUMUNU GÜNDEME GETİRDİK

 

Duruşmanın sonrasında  açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Avukatı Evrim İnan “Mahkeme heyeti yeni bir başkan ve yeni bir üye hakimden oluştuğu için ve heyetin bugün 7 duruşması olduğundan dolayı hazırda bulundurduğumuz tanığımızın dinlenmemesine karar verildi. 21 Aralık’ta tüm tanıkların dinlenebileceği, tüm beyanların alınabileceğine dair karar oluşturuldu. Dosyaya HTS kayıtları geldi. Sanıkların çok sayıda gemi kaptanıyla telefon görüşmesi yaptığından dolayı kaçma şüphelerinin bulunduğunu söyledik. Bu nedenle de tutuklama kararının verilmesini talep ettik. Ancak heyet bu talebimize olumlu karar vermedi. Bu talebimizi reddetti. Suça maruz bırakılan kadınla ilgili sanıklar tarafından itibar kaybı yaşaması için her türlü dedikodular, beyanlar dile getiriliyor. İtibarsızlaştırmak için her türlü girişimde bulundukları ortada. Sürekli mağdurun çok geç şikayetçi olduğu iddia ediliyor. Mağdur olaydan tam 4 gün sonra resmi bir kuruma başvuruyor. Yani illa karakola, savcılığa başvurmak zorunda değilsiniz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesi’nin acil girişinden başvuru yapmıştır. Dolayısıyla bu bir resmi başvurudur. Tanıklarımız dinlendikten sonra suçun sabit olduğu anlaşılacaktır.” Dedi.

Duruşma 21 Aralık tarihine ertelendi.