• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 03 Kasım 2021 13:40

Dağ Bisikleti meraklıları Bodrum'da buluştu!

Dağ Bisikleti meraklıları Bodrum'da buluştu!
Yarışma kapsamında Türkiye’de bir ilk daha gerçekleştirilerek “Dağ Bisikleti Şehre indi” sloganıyla parkurlar şehir merkezine kurulan engellerle oluşturuldu.

Dağ Bisikleti sporunu geniş kitlelere tanıtmak amacıyla hayata geçirilen ve üç etaptan oluşan OPET Muğla Cup Four Cross’un üçüncü ve son yarışı Bodrum’da yapıldı.

voyage otel

 

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 10 yılı aşkın süreden bu yana dünyada 25 şehirde düzenlenen City Mountainbike formatı, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) Derneği girişimiyle bu yıl ilk kez Türkiye’ye getirildi.

 

Yarışma kapsamında Türkiye’de bir ilk daha gerçekleştirilerek “Dağ Bisikleti Şehre indi” sloganıyla parkurlar şehir merkezine kurulan engellerle oluşturuldu.

 

Macar, İsveç, Hollandalı, İranlı, Alman, İngiliz, Singapurlu, Mısırlı ve Türk yarışmacılar üçüncü ve son etap olan Bodrum parkurunda, Bodrum Kale Meydanı’ndan başlayarak Barlar sokağından ve Bodrum Belediye Meydanı’ndan geçerek yaklaşık 500 metrelik bir parkurda yarıştı.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Muğla Valiliği, Marmaris, Fethiye, Bodrum Kaymakamlığı, Muğla, Fethiye ve Bodrum Belediyeleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen Muğla Cup 4x Eliminator yarışlarının üçüncü ve son etabından sonra belirlenen sonuçlar şu şekilde;

Kadılar genel klasmanda Didi Forra Marie de Vries-Hollanda birinci, Ella Holmegård-İsveç ikinci, Faranak Partoazar-İran üçüncü ve Ada Ilgaz Öztortop-Türkiye dördüncü sırada yer aldı.

 

Erkekler genel klasmanda ise Attila Gerely-Macaristan birinci, Anton Olstam-İsveç ikinci, Anton Birath-İsveç üçüncü, Felix Klausmann-Almanya dördüncü oldu.

 

Türkiye’de ilk kez şehir merkezine kurulan engellerle oluşturulan parkurda aynı anda dört sporcu çıkış alabildi. Muğla ilini UCI’ın dünya şampiyonası takvimine ekleyerek Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımayı amaçlayan organizasyonda birinci olan Türk yarışmacı Veysel Gülmez ise 2022 yılında düzenlenecek olan City Mountainbike etkinliğine katılacak.

 

Ödül töreninde aynı zamanda 5 yaşında olan Teoman Soylu’ya En Küçük Katılımcı madalyası verilirken, 53 yaşındaki Selim Şenok’a ise En Olgun Yarışmacı özel madalyası verildi.