• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ocak 2024 14:03

Çuval cinayetinin detayları ortaya çıktı

Çuval cinayetinin detayları ortaya çıktı
Hasan Tahsin Akbal, ardından Aydoğan'ı yol üzerinde bir yere bıraktıktan sonra baygın haldeki Erol'u Kızılağaç tarafındaki ormana götürüp, otomobilin içinde göğsüne ateş ederek öldürdüğü anlaşıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde öldürdükten sonra bir çuvala koyarak toprağa gömülen iş insanı Ümit Erol cinayeti ile ilgili soruşturmada 4'ü tutuklu, 8 tutuksuz yargılanan sanıklar için iddianame hazırlandı.

voyage otel

 

 

Emlak ve oto kiralama işiyle uğraşan 50 yaşındaki Ümit Erol'un 28 Haziran 2022 tarihinde Ortakent Mahallesi’ndeki yol kenarındaki ormanlık alanda toprağa gömülen çuvalın içerisinde cesedi bulunmuştu. Olayın ardından yapılan araştırmada yakalanan ve tutuklanan  Hasan Tahsin Akbal (32), Erol'un eski ortağı Fatma Nihal Akbal (50), Burak Aydoğan (30) ve Gökhan İlkay (27) hakkında ağırlaştırılmış müebbet, delilleri gizleyip, yok ettikleri ileri sürülen  ve tutuksuz yargılanan Aybars Talu S. (24), Erkan D. (34), Sinan E. (45) ve Tevfik Bülent S.'nin (54) ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

 ÖLDÜRMEDEN ÖNCE İÇECEĞİNE İLAÇ ATIP UYUTMUŞLAR

 

Hazırlanan iddianamede, Hasan Tahsin Akbal'ın öldürülen Ümit Erol ile münasebetinin annesi Fatma Nihal Akbal ile olan oto- kiralama işindeki ortaklığından ileri geldiği, ortaklığın bozulmasından sonra da devam ettiği belirtildi. Burak Aydoğan'ın savcılıktaki beyanında Hasan Tahsin Akbal'ın annesinin parasını vermemesi nedeniyle Ümit Erol'a kin güttüğünü söylediğine iddianamede yer verildi. Hasan Tahsin Akbal'ın, olay günü 20 Haziran'da Ümit Erol'u annesinin ortağı olduğu oto-kiralama şirketine çağırdığı, güttüğü kin nedeniyle de içeceğine arkadaşı anestezi teknikeri olan Burak Aydoğan'dan temin ettiği ilaçları katarak, etkisiz hale getirdiği belirtildi.

 

ORMANA GÖTÜRÜP, ÖLDÜRMÜŞLER

 

Hasan Tahsin Akbal, ardından Aydoğan'ı yol üzerinde bir yere bıraktıktan sonra baygın haldeki Erol'u Kızılağaç tarafındaki ormana götürüp, otomobilin içinde göğsüne ateş ederek öldürdüğü ve daha sonra 3 arkadaşın araç kiralayıp, cesedi Ortakent yol kavşağı kenarına götürüp, çuval içinde attıkları, üzerine moloz dökerek gömdükleri ifade edildi.