• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ekim 2022 14:54

Cumhuriyet Halk Evleri binasına kavuştu!

 Cumhuriyet Halk Evleri binasına kavuştu!
Açılış töreninen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mashar Karakaya, meclis üyeleri, partiller ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumsal Eğitim ve Geliştirme (TEGED) Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesi  Gümbet Mahallesi'nde bulunan ve yenilenen binasını açtı.  Açılış töreninen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mashar Karakaya, meclis üyeleri, partiller ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

voyage otel

 

Törende konuşan  Bodrum  Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Evlerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Aras, "Bugün burada Cumhuriyet Halk Evleri'nin açılışı için buradayız. Bu tip kurumlar eğitim için çok önemli, Bu tip kurumlar sayesinde eğitime erişemeyen çocuklarımız eğitim alacak ve eksiklerini giderecekler. Bu kurumlara katkı sağlayan , destek veren herkesi kutluyorum. Binamız artık yeni yüzüyle hizmet verecektir. Çok güzel bir bina olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürlerimzi sunarız" dedi.

 

 

Törende konuşan Toplumsal Eğitim ve Geliştirme (TEGED) Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum şube Başkanı Mashar Karakaya,  daha modern şartlarda hizmet vereceklerini söyledi.Bodrum'un her mahallesinde şubeleşmek istediklerini belirten Karakaya, "Biz Bodrum'da 10 yıldır hizmet veriyoruz 3 yıldan bu yana başkanlık yapıyıorum. Konacıkta bir binamız var, buradada daah önce bir 33 metrekarelik bir alanımız vardı ve biz bunu yıkıp yeniden yaptık. yeni binamız 260 metrekerelik bir alana sahip.  devr aldımğım zaman 80 öğrenci vardı şimdi ie 283 öğrencimiz var.  tabi biz bunları kursiyer olarak adlandırıyoruz. bu kursiyerlerimizin eğitiem dair tüm ihityaçalrını karşılıyoruz. Bu kurumumuzda eğitim destekelrinin yanı sıra yaz okulu , kültürel ve sosyal kursalrımızda sürüyor.  Yine çocuklarımızın eksik olduğu konulara dair kurslarımız var. Kursiyelerimizin çoğunluğu dar gelirli aielelrden oluşuyor. Bu ailelerimize de yardımlarımız oluyor. Hayalimiz Bodrum'un her mahallesinde bir şube açmak"dedi.