• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 01 Şubat 2023 15:23

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 4 etabı Muğla’da gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 4 etabı Muğla’da gerçekleştirilecek
Dünyaca ünlü turun 8 etabından 4’ünün Muğla ili içerisinde gerçekleşeceği ve turizme önemli katkısının olacağı belirtildi.

Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesinde Muğla’yı ziyaret eden Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Baş Raportörü Baki İlgün, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek bu sene 58.si gerçekleştirilecek olan dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hakkında bilgi verdiler.

voyage otel

 

8 ETAPLIK TURUN 4 ETABI MUĞLA SINIRLARI İÇERİSİNDE OLACAK

 

Geçtiğimiz yıl 57. Si Bodrum Merkezden Start alan tura olan destek ve sorunsuz geçmesi için başarı ile alınan tedbirler nedeni ile Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya teşekkür plaketi takdim eden, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön “Bu yıl düzenlenecek olan 8 Etaplık Turun 4 Etabı Muğla ili sınırları içerisinden geçecek. Muğla bu konuda çok şanslı. Bu senede sorunsuz olarak tedbirlerin alınacağına inanıyoruz. Zaten Muğla haklıda tura en çok ilgi gösteren bisikleti seven bir vizyona sahip Cumhurbaşkanlığımızın ismini taşıyan bu yarışın 58.sinin kazasız belasız güzel görüntülerle geçmesini diliyoruz” dedi.

 

 

ETAPIN EN ÖNEMLİ ETABI BABADAĞ ZİRVESİNDE BİTECEK

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı açıklamada “ Bu sene bir etabın Babadağ da son bulması, Fethiye, Marmaris, Bodrum gibi dünyanın göz bebeği destinasyonlarımızdan geçecek olması bizler için çok kıymetli dedi. Tüm bunların yanı sıra Muğla’da ki gençlerin Bisiklet Sporuna yönlendirilmesi ve yine spor turizmi kapsamında bisiklet turizminin bölgenin turizmini 12 aya yayma konusundaki önemini düşündüğümüzde turun ilimize büyük getirisi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.