CTP Boruların Cazibesi Bodrum'u Yönetenleri Büyüledi! 

  • Nevavprestij

Ne boruymuş arkadaş; tarla sulamasında kullanılan borudan,  DSİ vazgeçememiş, ondan başkasını Bodrum için düşünememiş, döşemiş. Belediyeler Birliği, CTP boruları görmüş ama görünce hayranlık içinde nutku tutulmuş. Basmış imzayı almış, geçmiş. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ses çıkarır gibi olmuş fakat yükseltememiş, kabul demiş yola birlikte devam etmiş. 

 

Şimdi nerede defalarca bir boru patlağı olsa, vatandaşın sosyal medyada paylaştığı videolarda görüldüğü üzere, CTP gidiyor. CTP geliyor.  "Suçlu: CTP" deniyor ama, onunla birliktelik neye mal olursa olsun, ondan vazgeçilemiyor! Yıktı geçti Bodrum'u; bu CTP'lerin cazibesi! 

 

Çok net ifade edeyim; ben ne  anlarım cam elyaf borudan! Her patlama sonrası arayanlardan öğrendim. Esnaflık yapan, evinin yakınında sürekli patlak oluşan, işe gittiği yolda gördüğü patlağı ihbar edip "aman o yoldan geçmeyin, çocuklarınıza da dikkat edin" diyen, annenin telaşı, endişesi düştü yüreğime! 

 

Yazdık, ama mal kayıplarını önleyemedik. "Videoda dile getirdik; okumuyorsa dinlesin" dedik. Yok anlatamadık. Uzmanı çıktı, bangır bangır CNN Türk, A Haber, HaberTürk ekran açtı "görün" dedi, kar etmedi! Gazetelerde boy boy haberler, bir kıpırdama yok ! 

 

Akyarlar, Torba, Bitez, Gündoğan video video üstüne...

 

Hele hele 600 metrelik bir alan, su patlaklarıyla "sabıkalı" artık. Evet Bitez'den bahsediyorum , aynı noktadan iki haftada defalarca  patladı!  Ayrıca "bu kadar sık patlamasında bir işletme sorunu mu var acaba?" diye vatandaşın merakını da cezbediyor. Sabıkanın hikayesi de gizem dolu belli ki! Nedir sizce hakikat?  Mülakat mı ? Liyakat mi? 

 

Tüm yarımadada gün geçmiyor ki, su kesintisi olmasın. Bitti mi ? Hayır! 

 

Denize akan kanalizasyonlar ? İçme suyundaki basıncın ve debinin düşmesiyle kendini temizleyemez hale düşen  içme suyunun kalitesi  ve beraberinde taşıdığı salgın riski uyarıları? 

 

 

"Halk sağlığı tehlikede" diyoruz.  Bodrum'un sesini duyan var mı? Yok !  "Ramak kaldı"lar bir can kaybına dönse, Allah koruyor nicedir çok şükür, ne olacak ahvalimiz? Elini vicdanına götürecek vatan evladı bir  yönetici sesimizi duyar mı? Yok ! 

 

Mahkeme açıklamış "sorumlu MUSKİ" demiş. MUSKİ 'den ,meslek hayatımda okuduğum en abuk açıklama metni, yanıt olarak geldi bu sabah. Açıklamaya göre; DSİ 'den devralmadığı borular için 92 Milyon TL DSİ'ye ödeme yapan MUSKİ, işletme hakkı kendisinde olmasına rağmen Muğla halkı için görevi olmadığı halde kendinden vererek çalışıyormuş. Nasıl özet ama! Özeti bile yamuk!  

 

Nasıl çalışıyor MUSKİ peki? Aynı aksiyona farklı sonuç bekleyerek ! Basit yolla anlatayım; yemekte kıl görmek mide bulandırıp kusmaya sebep oluyorsa, hangi yemekte kıl görsen kusarsın! CTP ile CTP yi değiştirmek de öyle! "Aaa yine kustu" demek malumun ilanı gibi...Şimdi derki "mevcut yapıyı bozmamak" için sayenizde mühendisliği bitirecek  halk  diyor ki " Mevcut işe yaramıyorsa yenisi yap! Vergilerimi tekrar patlayacak borular için boşa heba edip canımı tehlikeye atmaktan vazgeç !"

 

Tekrar yazayım sorumlu kimse meydan ortada, çıksın ve gereğini yapsın LÜTFEN!

 

"Yazmayım artık Bodrum'un su patlaklarını"  diyorum, yeminle  telefon susmuyor! Çünkü borular patlamaktan bıkmıyor! Can tehlikesi avaz avaz bağırıyor...

 

"Kayıkçı kavgası" dediniz baya konuşuldu yazdıklarınız ne olur yazın! diyorlar.  Ben utanıyorum : Yahu kendinizi vezir sayarken rezil olmaktan bıkmadınız mı hala?  Bu nasıl bir vurdumduymazlık ? 

 

Bu kayıtsızlıkta bir vatandaş kaybı yaşanırsa sorumlu ben olmam. Ama siz şimdi duymadığınız vicdanınızla başbaşa bir ömür çekersiniz bu yükü! Karşım duvar çarpıp duruyorum işte...

 

"Bir kemik kırıldığı yerden bir daha kırılmaz" diyen doktorlara sesleniyorum! İş bilmez birine denk gelirse, kırığı nasıl kaynatacağını bilmeyen, sonsuz defaya  kadar tekrar tekrar kırılırmış! Bodrumlular ile öğrendik bunu.

 

Oturduğumuz yerde okuduğumuz  kitaptan değil, yaşamdan okuduklarımızdan bu ! 

 

Siz, rahatsız olmayın, rica ederim! Biz mağdur oldukça isyanı yazar, yaygın yanlışları öyle ya da böyle  düzeltiriz!

Haydi selametle...

 

 

  • Phonetix otel