• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Eylül 2023 11:05

CHP PM toplanıyor: Masada kurultay tarihi ve kongreler var

CHP PM toplanıyor: Masada kurultay tarihi ve kongreler var
CHP Parti Merkezi bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde ise 4-5 Kasım'da yapılması beklenen büyük kurultay var.

HABER MERKEZİ-  İl ve ilçe kongrelerinin 'değişim' tartışmalarıyla geçtiği CHP'de bugün Parti Meclisi (PM) toplantısı yapılacak.

voyage otel

 

Cumhuriyet'in haberine göre toplantıda, Kurultay için geçen hafta önerilen 5 Kasım tarihi görüşülecek. Genel merkezin önerdiği tarih için partide değişimi savunanların da bir itirazı bulunmuyor.

 

KONGRELERDEKİ KAVGALAR GÜNDEME GELECEK

 


Bunun yanında PM üyeleri, il kongrelerinde çıkan kavgaların ve çekişmelerin son bulmamasını da toplantıda gündeme gelebileceğini söylüyor.

 

Partide değişimi savunanlar ise genel merkezden kongrelere müdahale olduğunu söyleyerek bu konunun dillendirilebileceğini belirtiyor. Değişimciler konuyla ilgili “Bazen genel merkezden gönderilen divan başkanlarının tavırları ve müdahaleleri hoş olmuyor. Kayseri’de 240 delegesi olan aday Melikgazi seçime sokulmadı. İzmir ve Konya’da genel merkezin müdahalesiyle çarşaf liste yerine blok liste oluşturuldu. Hatay’da ilçe kongreleri başlamadan görevden alınan başkanlar oldu. Siirt’te kavga oldu. Bu tip müdahaleler, genel merkezden gelen işaretler hoş değil. Konya ve İzmir’de bu nedenle kavga çıktı. Bunlar da konuşulabilir” değerlendirmesini yapıyor.

 

TÜZÜK KURULTAYI NETLİK KAZANMADI


Toplantıda tüzük kurultayı konusunun ele alması bekleniyor. Genel merkez kanadı, tüzük kurultayının kasım ayı içinde toplanabileceğini belirtiyor.

 

Değişimciler ise tüzük konusunun aceleye getirilemeyeceğini savunuyor. Önerilerin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen isimler, “Şu anda bu değişikliği delegeyi oyalamak için bir söylem olarak kullanıyorlar, o yüzden samimi gelmiyor. Tüzüğün detaylıca konuşulması için yerel seçimler sonrasında, 2024 yılı içinde ele alınması gerek” diyor.