• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 02 Eylül 2023 11:17

CHP Muğla ilçe kongreleri tamamlandı: 6 başkan yerini korudu

CHP Muğla ilçe kongreleri tamamlandı: 6 başkan yerini korudu
CHP Muğla’da ilçe kongreleri tamamlandı. 13 ilçeden 7’sinde başkanlar değişti.

MUĞLA - 14-28 Mayıs Genel Seçimlerinin ardından ‘değişim’ tartışmalarının yaşandığı CHP Muğla’da, 10 Ağustos’ta Fethiye ile başlayan ilçe kongreleri, bugün Datça kongresi ile tamamlandı.

voyage otel

 

 

Seydikemer, Fethiye, Milas, Yatağan, Marmaris ve Datça ilçe başkanları yerlerini korurken, Kavaklıdere, Köyceğiz, Bodrum, Menteşe, Dalaman, Ortaca ve Ula’da ilçe başkanları değişti.

 

 

7 İLÇEYE YENİ BAŞKANLAR SEÇİLDİ

 

 

GQZATE DUVAR'ın haberine gore, tamamlanan ilçe kongrelerinde, Fethiye’de Mustafa Koyuncu, Seydikemer’de Cemil Daydır, Milas’ta Tüze Çetinkaya, Yatağan’da Mehmet Kemiksiz, Marmaris’te Zekican Balcı, Datça’da Aytaç Kurt yeniden başkan seçildi.

 

 

Ortaca’da Evren Tezcan’ın Ortaca Belediye Başkanlığına aday adaylığı için istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığı için Ömür Yolcu ile yarışan Özcan Özsoy başkan seçildi. Menteşe’de Nail Kızıl ile yarışan mevcut başkan Mustafa Aytaç Kavak seçimi kaybetti. Ula’da mevcut başkan Hüseyin Özcan ile Mustafa Özdeş'in seçime girdiği kongrede, Özdeş yeni başkan seçildi. Bodrum’da mevcut başkan Başar Bıyıklı 117 oy alırken, 282 oy alan Tuna Işın yeni ilçe başkanı oldu.

 

 

Köyceğiz’de ise mevcut başkan Levent Sönmez aday olmadı. Tek liste ile gidilen seçimde yeni başkan Tanju Satılmış oldu. Kavaklıdere de mevcut başkan Mehmet Gülhan ve Cengiz Doğan yarıştı. Doğan yeni ilçe başkanı seçildi. Dalaman’da tek liste ile gidilen kongrede eski İlçe Başkanı Sezer Durmuş görevini, Bilal Sarıhan'a devretti.

 

 

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut, bazı kadın kolları başkanlarının ‘oy kaygısından’ dolayı delege yapılmadıklarını öne sürdü.

 

MENTEŞE KONGRESİ EN GERGİN KONGRE OLDU

 

Menteşe ilçe kongresinde daha önce Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün desteği ile ilçe başkanı olan Mustafa Aytaç Kavak, Menteşe Belediye Meclis Üyesi Nail Kızıl ile yarıştı.

 

 

Kızıl'ın başkan seçildiği kongrede kürsüye gelen CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut, bazı kadın kolları başkanlarının ‘oy kaygısından’ dolayı delege yapılmadıklarını öne sürdü. Korkut, "Bazı ilçe kadın kolları başkanlarım, oy kaygısından dolayı oturduğu mahalleden delege yapılmadı. Kadın üye sayılarını artırmak, kadın kolları olarak hedeflerimizden birisi. 'Sokakta, tarlada, nerede ikna ederseniz kadınları üye yapın' denildi. Ama bizim ilçe yönetimlerimiz kadın kollarına üyelik formu vermemek için direndi. 'Kadın kollarına mahalle temsilcisi atayacağız' dedik. 'Bizim mahalle temsilcilerimiz var, sizin yapmanıza gerek yok' denilip karşı çıkıldı" diye konuştu.

 

 

CHP eski il başkanlarından Süleyman Uslu, mayıs ayındaki seçimleri işaret ederek eleştirilerde bulundu. 

 

‘ÖN SEÇİM DEĞERLENDİRİLMELİ’

 

Korkut’un ardından CHP eski il başkanlarından Süleyman Uslu, 14 Mayıs Seçimleri’nde CHP'nin 4 milletvekiline sahip olduğu Muğla’da, ittifak sonucu oyların artacağı savunusuyla 4. sıraya ittifak ortaklarından birinin adayının getirilmesini eleştirdi. Uslu, “Kişilerle hiç işim yok. Biz yine 4 milletvekilinde kaldık. Ama ne oldu? Geçen sefer oy oranımız 36 idi şimdi ise 37 civarı. Yüzde 56’lara gelmiş Muğla'da neden oyumuz düştü? Bu düşüşün sebeplerinin araştırılması gerekiyor. Bizim kendimizi biraz sorgulamamız gerekmiyor mu? Yöntemin bu şekilde olmaması gerektiğini, özellikle ön seçimin ve parti emeğinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim" dedi.

 

‘BURASI GÜMÜŞ A.Ş. DEĞİL’

 

27. Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, delege seçimlerinin adaletli şekilde yapılmadığını öne sürdü. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü hedef alan Alban, "Elinize sağlık. Evinizde beslediğiniz tavuk ve kedi hariç tüm tanıdıklarınızı delege yazdınız. CHP, yavaş yavaş bitiriliyor. Burası Gümüş A.Ş. değil. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç kimse burayı hegemonyası altına alamaz. Konuşmam hiç zorunuza gitmesin. Ben CHP'nin özüne dönüp kurtulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Alban'dan sonra kürsüye çıkan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de kendisini hedef alan Alban’a, “İki kişi Menteşe'de seçime giriyor. Bundan daha demokratik bir seçim var mı? Ben vatandaşın mutlu ve acılı gününde yanındayım. Eleştiren eleştirsin. Benim için önce insan, sonra siyaset. Sokağa çıkamayan, köye gidemeyen kişiler bizi eleştiriyor. Önce aynaya bakacaksınız” yanıtını verdi.

 

İl başkanlığı için mevcut başkan Hüseyin Erol’un yanı sıra, eski il başkanlarından Süleyman Uslu, 27. Dönem Milletvekili Mürsel Alban’ın ismi geçiyor. Özellikle Menteşe’de gergin geçen kongrenin ardından il kongresinin daha çetin geçeceği öngörülüyor.