• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ocak 2022 11:49

CHP'li vekilden Erdoğan'a çok sert maaş tepkisi

CHP'li vekilden Erdoğan'a çok sert maaş tepkisi
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, en düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya çıkarılmasına ve emekli maaşlarına ek zam yapılmamasına tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ  - CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, en düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya çıkarılmasına ve emekli maaşlarına ek zam yapılmamasına tepki gösterdi.

voyage otel

 

Zamlar sonrası emekli için verilen rakamın kabul edilemez olduğunu ifade eden Girgin  "Tek adam rejimi, ücret zamlarını önce müjdeymiş gibi veriyor; sonra elektriğe, doğal gaza, akaryakıta ve geçiş ücretlerine yaptığı zamlar ile kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. Dolar çıkarken de düşerken de zam geliyor. Her hâlükârda çarpılan milletimiz oluyor" dedi.

 

Girgin sözlerini şöyle sürdürdü;  "Biz ‘En düşük emekli maaşı en az asgari ücret düzeyinde olsun’ derken Erdoğan, 2 bin 500 lira ile emekliye resmen ‘Açlıktan ölün’ demiştir. Asıl ekonominin kitabını, bu zamlar altında 2 bin 500 lira ile geçinmeye çalışan emekliler yazıyor. Bu hayat pahalılığında bu parayla emekli nasıl yaşasın? Hatta bir de iş yok diye baba evine sığınan evlatlar varsa nasıl yaşasın? Ne yapılmalı? En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılmalı, primi çok ödeyen emekli fazla maaş almalı ve intibak yapılmalıdır.”