• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 06 Aralık 2021 10:06

CHP'li Özcan: 'Aklıma geldi, istedim oldu" tarzı belediyecilikle iş yapamazsınız

CHP'li Özcan: 'Aklıma geldi, istedim oldu
Özcan,  “İş makinelerinin vahşice girdiği alan, Türkiye’de bulunan 16 Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden biri, burada ‘Aklıma geldi, istedim oldu’ tarzı belediyecilikle iş yapamazsınız, yapmamalısınız” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, MHP’li Ortaca Belediyesi'nin 24 Eylül 2021 günü 43 bin metrekare alanda genel altyapı işleri, peyzaj alanları ve sosyal donatıların yapımı ile 7 bin 290 metrekare taş döşeme kaplama yapımı için ihaleye çıktığını ve hemen sonrasında çalışmalara Kasım sonunda başlandığını belirtti.

voyage otel

 

Özcan,  “İş makinelerinin vahşice girdiği alan, Türkiye’de bulunan 16 Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden biri, burada ‘Aklıma geldi, istedim oldu’ tarzı belediyecilikle iş yapamazsınız, yapmamalısınız” dedi.

 

Dalyan Çayı ve sazlıklarının Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliğinde yok edilemeye çalışıldığını belirten Özcan, bölgede Kral Kaya Mezarlarının da olduğunu vurguladı ve bölgeye giren her kepçenin bir tarihi esere zarar verebileceğine dikkat çekti.

 

Özcan'ın açıklaması şöyle:

“Ülkemizde 16 adet Özel Çevre Koruma Bölgesi bulunmaktadır. Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi de bunlardan biridir. Türkiye'nin önemli sazlık bölgelerinden biri olan göçmen kuşların önemli uğrak yerlerinden olan bütün delta özel çevre koruma sahasındadır. Ancak Ortaca Belediyesi’nin çıktığı Bakanlığın onayladığı ihale ile Dalyan Kanalı kıyısındaki sazlıkların üzeri kaya dolgu ile kapatılmaktadır. Bu yapılan sözde peyzaj çalışması Dalyan Kanalı’nda doğa katliamı demektir. Hem tarihi hem de doğal yapısıyla korunması gereken Dalyan Çayı ve sazlıkları Bakanlık ve Ortaca Belediyesi işbirliğinde yok edilmeye çalışılmaktadır.

Burada bir doğa harikasının yansıra Kral Kaya Mezarları da var, yani bir tarih burada sazlıkların altında saklanıyor olabilir, bu çalışmalar için bölgeye giren hep kepçe bir tarihi esere zarar veriyor olabilir, bu çalışmaların yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alınmış mıdır, eğer alındıysa böyle bir vulgar çalışmaya Bakanlık nasıl onay vermiştir, anlamak çok güç” dedi.