• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Kasım 2023 20:05

CHP'li  İlçe Başkanı Tuna Işın belediye baskan aday adayı Taşkan’ın  adaylık başvurusun almadı  

CHP'li  İlçe Başkanı Tuna Işın belediye baskan aday adayı Taşkan’ın  adaylık başvurusun almadı   
CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Taşkan’ın resmi adaylık baş vurusu ilçe Başkanı Tuna Işın tarafından randevulu olmasına rağmen almadı. Yaşananlara tepki gösteren Taşkan, Tuna Işın’ın aday adaylarına eşit davranmadığını söyledi.   

2024 yerel seçimleri kapsamında belediye başkan aday adaylık başvurularının alındığı CHP Bodrum ilçe teşkilatında istenmeyen gelişmeler yaşanıyor. Aylar öncesinde CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu basın yolu ile açıklayan Eğitimci ve Turizmci Cafer Taşkan’ın resmi adaylık baş vurusu İlçe Başkanı Tuna Işın, tarafından randevulu olmasına rağmen almadı. Gümüşlük mahallesinde olduğunu gerekçe gösteren Tuna Işın bugün saat 11:00’da ilçe binasında olmadı ve Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Taşkın’ın adaylık başvurusunu kendisi almadı.

voyage otel

 

 

ANKETLERDE CAFER TAŞKAN İSMİ ÖN PLANDA

 

Ailesi ve çok sayıda partili ile randevu saati olan 11.00’da hazır bulunan Cafer Taşkan’ın adaylık başvurusunu ilçe çalışanları almak istedi. Bunun üzerine yaşananlara tepki gösteren Cafer Taşkan adaylık başvurusunu yapmadı. 

Resmi adaylık başvurusunu yarın İl veya CHP Genel Merkezi’nde yapacak olan Cafer Taşkan, Bodrum’da aday adayları arasında eğitimci kimliğiyle ön plana çıkmıştı. 

 

Ayrıca Ankara merkezli bir araştırma firmasının yaptığı telefon anketinde de yine ismi en çok dillendiren aday adayı olmuştu. Cafer Taşkan, hem projeleriyle hem de eğitimci kimliğiyle Bodrum kamuoyunda adaylığa en yakın isimler arasındaydı. 

 

 

Resmi adaylık başvurusu İlçe Başkanı Tuna Işın tarafından alınmayan Cafer Taşkın yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında CHP İlçe Başkanı Tuna Işın’ın tüm adaylara eşit mesafede durması gerektiğinin altını çizdi. Taşkan açıklamasında, "Yaklaşık 4 aydır sürdürdüğün Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylık çalışmalarımda son noktaya gelmiş bulunmaktayım. Yaklaşık 6 gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Sayın Tuna Işın’ı telefonla arayarak kendilerinden 26/11/2023 Pazar günü resmi başvuru talebinde bulundum. Tuna ışın bu randevuyu bana verdi ve başvuru ile ilgili gerekli açıklamaları da kısa bir şekilde telefonda şahsıma yaptı. Randevu tarihinde şahsım, ailem ve kalabalık bir partililer gurubu ile ilçe merkez binamızda hazır bulunduk, fakat ilçe binamızda Özkan adında bir görevli ve çay işlerine bakan bayan dışında kimseyi göremedik. Bir müddet bekledikten sonra görevli arkadaş benden evraklarımı istedi, bende Tuna başkan ne zaman gelir diye sorduğum zaman bana verilen cevap ‘’Tuna başkan katılamayacak şu an kendisi gümüşlükte kahvaltı organizasyonunda.’’ Denildi. Bu durumun gerçekliği gelen fotoğraf kareleri ile de ispatlanmış durumdadır. Şahsım, bu şartlarda bu başvuruyu burada yapmayacağımı, karşımda bir muhatap olmadığını belirterek özel bir medya kanalının canlı yayını ile ilçe binamızdan beraberimdekilerle birlikte ayrıldım. Cumhuriyet Halk Partisinin bir ilçedeki temsilcisi ve üst konumundaki kişinin randevu verdiği halde buna katılmaması, akabinde telefonla da arayıp bir mazeret ve özür sunmaması, Atatürk’ün partisinden aday adayı olmuş ve Bodrumda arkasına gerçek anlamda ciddi bir kitleyi almış Eğitimci bir Belediye Başkan Aday adayına yapılmış bir hakaret, önemsememizdik ve değersizleştirme hareketidir." ifadelerini kullandı.

 

 

ART NİYETLİ İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİ

 

 

Tuna Işın’ın kendisini itibarsızlaştırmak adına böylesi bir davranışta bulunduğunu belirten Taşkan, “Sayın Tuna IŞIN Burada Cumhuriyet Halk Partisini, yani Ulun Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurarak bizlere emanet ettiği partiyi temsilen bulunuyor ve bulunduğu konum itibari ile Aday adayı olmuş tüm kişilere ve şahıslara eşit mesafede olması gerekirken bu şekilde yakışıksız bir davranışta bulunmasının iki izahatı olabilir, ya sekretaryasının randevularını önemsemiyor veya kulak ardı ediyor (ki ben bu randevuyu bizzat Tuna Işın’ın kendisinden aldım) veya her şeyin bilincinde ve farkında, Bu itibarsızlaştırma hareketini art niyetli olarak bilerek ve isteyerek, belki de etki altında kalarak yapıyor. Olay böyle iken Sayın ilçe başkanının müracaat yapan Belediye Başkanı aday adayları ve meclis üyesi aday adayları ile çektirdiği pozlar Bodrum basınında boy, boy yer almıştır. Sayın Tuna Işın’ın yaptığı bu davranış şahsımı demorolize ettiği kadar beraberimde gelen ve bu partiye gönül vermiş insanları da rencide etmiş ve mutsuz olmalarına sebebiyet vermiştir.

Olay sabah saat 11:00 da cereyan etmiş ve şahsım bu zamana kadar Sayın Tuna Işından bir özür telefonu veya herhangi bir açıklama gereği dahi almamış, duymamıştır. Olay Bodrum dışında da Muğla genelinde duyulmuş, tarafıma onlarca destek mesajı ve kınama telefonu gelmişken ve basın bu zamana kadar benden bir açıklama beklemişken, İlçe başkanımızın bu zamana kadar bunu önemsememesi de ayrı bir hezeyandır. Bu durumda bu basın açıklamasını yapma gereği hâsıl olmuştur. Bu davranış şahsıma, aileme ve beraberimdeki partililere Tuna IŞIN tarafından yapılmıştır. Şahsımın bir önemi olmasa bile bu durumdan en çok zarar görecek kurum Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.” Diye konuştu.

 

Taşkan, sözlerini şöyle tamamladı; “Hepimizin amaç ve gayesi Atatürkümüz’ün kurduğu bu partiyi bir adım öne taşımak iken, partimizin başında bulunan, bu tarz düşünceye sahip yöneticilerin, eşitlikten yoksun ve yakışıksız hareketler sergileyerek partiye zarar vermesi kabul edilemez. Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurumu bu şartlarda Muğla İl başkanlığından yapacağım. Kamuoyuna ve Değerli Bodrum halkına saygılarımla duyurulur