• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 09 Aralık 2021 13:25

CHP'li Girgin'den TÜİK tepkisi: 84 milyonun kurumunu babanızın malı mı?

CHP'li Girgin'den TÜİK tepkisi: 84 milyonun kurumunu babanızın malı mı?
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “84 milyonun kurumunu babanızın malı olarak mı görüyorsunuz? Mekân basmak tabiri mafya ile iş tutanların tabiridir, İçişleri Bakanı’na yakışmaz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

voyage otel

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girdin CHP grubu adına söz aldı. Girgin, üniversiteli işsizlik ve ara eleman sıkıntısından bahsederek, “Sadece inşaata yatırım yapıp. Sanayi ve üretimi yatırım yapmadınız. 15-29 yaş grubundaki ne istihdamda ne eğitimdeyse, 6 milyonu aşan bu kayıp kuşağın sorumlusu sizsiniz” dedi.

 

Girgin, doğalgaza gelen yüzde 48 zam geldiğini anımsatarak, “Aralık ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam daha geldi. BOTAŞ aralık ayı itibariyle kademeli tarifeye geçtiğini duyurmuş… Sanayici yüzde 50 katlamalı tarifeye maruz kalacak” diye gelen zamma tepki gösterdi ve sanayiciye “Üretme” denildiğini bildirdi. Girgin, sanayici ve üreticinin üretim maliyetlerinin katlandığını kaydederek, “Siz bu zamlar üretim maliyetlerini arttırır, istihdam kapasitesini azaltır’ diyemiyorsunuz. Sanayiciye düşman bir Sanayi Bakanı var” dedi.

 

Girgin, ekonominin “deneme tahtasına” dönüştüğünü söyleyerek; “Ülke uçurum dan aşağı serbest düşüşte. Halkın parasıyla kumar oynuyorsunuz, sonunda ‘Aldanmışız, aldatılmışız’ diyorsunuz. O yüzden diyoruz ki bir an önce derhal seçim” diye çağrıda bulundu.  Girgin, Tank- Palet Fabrikası’nın satılmasının ardından ASELSAN’ın da aralarında bulunduğu şirketlerin Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağı iddiasını anımsatarak, “Bunları satmak vatanı satmakla eşdeğerdir. Bu kepazelik, ülke düşmanlığı doğru mu değil mi?” diye konuştu.

 

“SARAYIN KURUMU HALİNE DÖNÜŞTÜ”

 

Girgin, Bakan Süleyman Soylu’ya da “mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu” sordu.

Girgin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermeyen TÜİK ile ilgili olarak da “Milyonlarca insanın emeğini çalan, yüzde 100’lük zamlara rağmen enflasyonu yüzde 20 gösteren TÜİK suç işlemektedir. TÜİK sarayın kurumu haline gelmiştir” dedi.

 

“TÜİK, TÜRKİYE İLLÜZYON KURUMU OLDU”

 

“TÜİK, İktidar vatandaşın emeğini çalmak için bir manivela kurumuna dönüştü” diyen Girgin, TÜİK’in rakamlarına güvenilmediğini kaydederek, “TÜİK’i in adı Türkiye İllüzyon Kurumu oldu” diye tepki gösterdi.

 

“BABANIZIN MALI OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?”

 

Bakan Soylu’nun, “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez” sözünü anımsatan Girgin, “84 milyonun kurumunu babanızın malı olarak mı görüyorsunuz? Mekan basmak tabiri mafya ile iş tutanların tabiridir, İçişleri Bakanına yakışmaz” dedi.

 

“EKMEK FİYATINI BİLMEDEN YAŞAMAK NASIL BİR DUYGU?”

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iktidarın TÜBİTAK’ın kanunun beş kez değiştirdiğini anımsatarak, “Bu iktidar değil mi ki bilim üstü olması gereken TÜBİTAK’ı FETÖ üssü haline getiren” diye değişikliklere tepki gösterdi.

Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sahi siz ne zaman ekmek aldınız? Ekmek fiyatını bilmeden yaşamak nasıl bir duygu?” diye sorarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’deki pahalılıktan haberi olmadığını ifade etti. Arık, doğalgaz faturasına gelen zamlar nedeniyle yurttaşların kat kat giyindiğini söyleyerek, Erdoğan’a “Sahi siz sarayda kaç kat giyiniyorsunuz?” dedi.