• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2021 16:47

CHP’li Erbay: Turizm sektörü 2021 sezonunu için acil önlemler alınmasını beliyor 

CHP’li Erbay: Turizm sektörü 2021 sezonunu için acil önlemler alınmasını beliyor 
CHP'li Erbay, “Covid-19 salgını nedeniyle 2020 sezonu beklenenin altında geçti. Ancak gerekli önlemler alınmadığı taktirde 2021 sezonu da olumsuzluklarla geçecek. Turizm sektörü temsilcileri bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.” dedi. 

Haber Merkezi - CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı.  

voyage otel

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle açıklama yapan CHP’li Erbay, turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısına vurgu yaparak, 2021 sezonu için acil önlemler alınması çağrısı yaptı.
Turizm sektörünün bağlı olan sektörlerle birlikte yaklaşık 15 milyon kişiyi etkilediğini açıklayan CHP’li vekil, “Her yıl ülkemize gelen milyonlarca turist milyarlarca dolar döviz girdisi sağlamaktadır. Bu alandaki doğrudan istihdamın yanı sıra gıdadan tarıma, tekstilden ulaşıma kadar birçok sektörü de etkilemekte ve bu insanlara ekmek kapısı olmaktadır. 2020 sezonu Covid-19 salgını nedeniyle beklenenin çok altında gerçekleşti. Birçok işletme çok zor durumda kaldı. 2021 sezonu için acil önlemler almalıyız. Bu durum siyaset üstü bir konudur. Bu nedenle sektör temsilcileri, iktidar, Turizm Bakanlığı ve Milletvekilleri olarak ortak akılla bir yol haritası belirlememiz ve acil önlemler almamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin turizm potansiyelinin dünya standartlarının üstünde olduğunun ve birçok ülke ile rekabet edecek altyapıya sahip olduğunun altını çizen Erbay, bu potansiyelin verimli bir şekilde kullanılması için verilmesi gereken desteğin önemine değindi.
“Ülkemizin eşi benzeri olmayan doğal güzellikleri, kıyıları ve koylarının yanı sıra tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer almaktadır.” diyen Erbay, “Dünya ile rekabet edebilecek bu potansiyeli verimli bir şekilde kullanmalıyız. Bizim çok gerimizde olan ülkeler, turizm alanına yaptıkları yatırımlar ve desteklerle turizm konusunda atak yapmaya çalışmaktadır. Dünya’da birçok ülke turizm sezonun yaklaştığı şu günlerde salgına karşı önlemler almaktadır. Biz de elimizde imkanları kullanarak, turizm sektörüne gerekli destekleri ve teşvikleri sağlayarak ve gerekli önlemleri alarak dünya turizm pastasından hak ettiğimiz payı almamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

 


Covid-19 salgınının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de turizm sektörünü olumsuz etkilediğini hatırlatan CHP’li Erbay, dış politikanın turizm sektörü üstündeki etkilerine dikkat çekti.
Rusya’nın geçtiğimiz günlerde Türkiye uçuşlarını 1 Haziran’a kadar durdurmasına da değinen Erbay, Türkiye için 1.5 milyar dolar gelir kaybına neden olan bu durumun tek nedeninin Covid-19 salgını olmadığını, son dönemde uluslararası ilişkilerde yaşanan sorunların da bu kararda etkili olduğunu, bu tür konularda da dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

 


Turizm ülkemiz için çok önemli bir sektör, diyerek çağrıda bulunan CHP’li Erbay, “Turizm milyonlarca insanımızı ilgilendiriyor. Ülke ekonomimizi ilgilendiriyor. Bu nedenle bütün paydaşlar bir araya gelmeliyiz. Sektör temsilcileri, iktidar, Turizm Bakanlığı ve siyasiler ortak akılla, ülkemiz için hayati öneme sahip turizm sektörünün geleceği için acil tedbirler almalıyız. Bu vesileyle, turizm sektörünün yüzünün güldüğü nice sezonlara kavuşmak dileğiyle, sektör temsilcilerinin, turizm emekçilerinin ve turizme katkı sunan herkesin Turizm Haftası’nı kutluyorum.” dedi.