• raşit emir süer
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 13:17 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 13:19

CHP’li Erbay: Dünya Ralli Şampiyonası Muğlamız için çok önemli bir organizasyon

CHP’li Erbay: Dünya Ralli Şampiyonası Muğlamız için çok önemli bir organizasyon
CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, bu sene üçüncüsü düzenlenen bu organizasyonun Türkiye’nin ve Muğla’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğuna vurgu

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, bu sene üçüncüsü düzenlenen bu organizasyonun Türkiye’nin ve Muğla’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Pandemi koşullarında çok büyük emek ve çaba göstererek bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederiz. Bu organizasyonun devam etmesi ve daha da büyümesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

voyage otel

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve son yıllarda Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. ayağı Marmaris’te düzenleniyor.

 

CHP Muğla Milletvekili Erbay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ile birlikte, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı ile görüşerek 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon hakkında bilgi aldı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Muğla’da düzenlenmesinin çok önemli bir tanıtım fırsatı olduğunu söyleyen Erbay, “Muğlamızda Dünya Ralli Şampiyonası üçüncü kez düzenleniyor. Öncelikle başta Federasyon Başkanımız Eren Bey olmak üzere bu organizasyonun kentimizde yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Bu organizasyon Muğlamıza ve turizmimize çok büyük bir katlı sağlamaktadır. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda paydaşları genişleterek daha da büyütmeliyiz. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse turizmcilerimiz hep birlikte elimizden gelen katkıyı sunarak çok daha fazlasını yapabiliriz. Sonuçta burada verilen destek yine Muğlamıza dönecektir. Çünkü dünya çapında tanıtım sağlayan bu tür fırsatlar çok fazla değil.” dedi.

Dünya çapında bir tanıtım fırsatı

Marmaris’te düzenlenen bu yarışmanın dünya çapında 155 televizyon kanalından canlı yayınlanacağını ve milyonlarca insanın bu organizasyonu izleyeceğini ifade eden CHP’Erbay şunları söyledi, “Geçtiğimiz sene Dünya Ralli Şampiyonası’nın Marmaris ayağını izlemek için ülkemize yaklaşık 50 bin seyirci gelmiştir. Ancak pandemi nedeniyle bu sene bu büyük organizasyon seyircisiz düzenlenmek zorunda kalınmıştır. Gelecek senelerde yine yüksek katılımlı organizasyonlar olmasını temenni ediyoruz. Bu organizasyon hem Muğla için hem de ülkemiz için çok önemli bir tanıdım fırsatıdır. Birçok ülke bu tür organizasyonlar yapmak için büyük uğraşlar vermektedir. Biz de elimizden gelen gayreti göstererek bu organizasyonu büyütmeli ve geliştirmeliyiz.

 

Organizasyonu organize bir şekilde yapmalıyız

 

Bu tür büyük organizasyonlarda bütün yükü bir tarafın üstüne yıkmak doğru bir yaklaşım değildir. Federasyon Başkanımız Eren Bey büyük bir gayret sarf ediyor. Burada bu çabayı gördük. Federasyon bu organizasyon önemli katkı sağlıyor. Diğer yandan Marmaris Belediyemiz ve Başkanımız Mehmet Oktay da destek veriyor. Ancak bu yükün paylaşılması ve herkesin gücü yettiğince taşın altına elini sokması gerekmektedir. Gelecek senelerde düzenlenecek organizasyonlarda bunu başaracağımıza inanıyorum.