• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 09 Eylül 2022 19:18

CHP’li Erbay; Atatürk tarafından bize emanet edilen Cumhuriyetimizin sorumluluğu omuzlarımızdadır

CHP’li Erbay; Atatürk tarafından bize emanet edilen Cumhuriyetimizin sorumluluğu omuzlarımızdadır
Törende konuşmaların ardından CHP’ye yeni katılan 30 gence parti rozetleri takıldı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

voyage otel

Etkinliğe Burak Erbay’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Bodrum Kadın ve Gençlik Kolu Başkanları, İl Yöneticileri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

 

Erbay, Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Erbay törende yaptığı konuşmada, “Yüz yıllardır bu güzel topraklar birilerinin kirli oyunlarının hedefi oldu. Ama bu kirli oyunlara karşı bu topraklarda direnen yürekli ve cesur insanlar da oldu. İşgale ve bu kirli oyunlara karşı mücadele etmiş en büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz de onun yolundan yürüyenler olarak bu topraklara ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Emperyalizme karşı verilen büyük mücadele sonrasında, çok zor koşullar altında kurulan Cumhuriyetin, Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’ne emanet edildiğini belirten CHP’li Erbay şöyle devam etti;

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kuva-i Milliye hareketini örgütlemiş, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşı vermiş, bu ülkeye bağımsızlığı ve özgürlüğü getirmiş ve Cumhuriyeti kurmuştur. Bu destansı mücadele mazlum milletlere örnek olmuştur. Atatürk, Cumhuriyeti kurduktan sonra da Cumhuriyeti, CHP’ye emanet etmiştir.

Bu nedenle CHP olarak hepimizin omuzlarında Cumhuriyetin sorumluluğu vardır. Bu Cumhuriyetin özgür ve bağımsız olarak bugünlere gelmesinde emek veren, mücadele eden, bu uğurda hayatını kaybetmiş kişilere karşı sorumluluğumuz vardır.

 

Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, tam bağımsız Türkiye diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti uğrunda hayatını kaybeden Uğur Mumculara, Ahmet Taner Kışlalılara sözümüz var. Onlara karşı sorumluluğumuz var.

 

Dünyada örneği olmayan bir Partiyiz. Ülkeyi işgalden kurtaran, Cumhuriyeti kuran ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için birçok devrimi yapan bir partiyiz. Bu sorumlulukla, bu mirası yarınlara taşımak zorundayız. Ancak Cumhuriyetimiz, son 20 yılında Cumhuriyetin kazanımlarına zarar veren bir saray düzeni, bir talan düzeni, bir tek adam rejimiyle karşı karşıya.

 

 Bu saray düzeni son bulmak üzere. Güzel günlerin gelmesine, bu baskıcı düzenin son bulmasına az kaldı. Millet ittifakı olarak gerçekten bu ülkenin değerlerine sahip çıkan anlayışı iktidar yapmamıza çok az kaldı. Bunun için aralıksız bir şekilde karalılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Erken ya da zamanında yapılacak bir seçimde; temel değerlerimize bağlı, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu bir düzeni yeniden inşa edeceğiz.”