• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 30 Nisan 2021 12:11

CHP’li Erbay: 1 Mayıs tüm emekçilerimize kutlu olsun

CHP’li Erbay: 1 Mayıs tüm emekçilerimize kutlu olsun
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı.


Erbay, “Bu topraklarda emeği ve alın teri ile yaşayan, fabrikalarda, madenlerde, tarlalarda nasırlı elleriyle üreten ve her gün hayatı yeniden yaratan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Bugüne kadar CHP olarak her zaman emekçinin yanında olduk. Onların sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. ” dedi.

voyage otel

 

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin gölgesinde kutlanacağını belirten Erbay, “Siyasal iktidar kutlamaları engellemek için cuma gününü sokağa çıkma yasağı kapsamına aldı. Böylece 1 Mayıs kutlamalarının önüne geçilmek isteniyor. Kendileri lebalep kongreler yapabiliyorlar, ancak bu ülkenin emekçilerinin 1 Mayıs’ı kutlamasını yasaklıyorlar. Bu durum iktidarın emekçilere bakış açısını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının yasaklarla, emekçilerin hakkını aramasını engellemeye çalıştığını savunan Erbay; “Yükselişi durdurulamayan enflasyon, eriyen ücretler, artan geçim sıkıntısı her geçen gün vatandaşları açlık ve yoksullukla karşı karşıya bırakıyor. Vatandaşlar bir yandan salgınla bir yandan açlık ve yoksullukla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

Emekçilerin Covid-19 koşullarında çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda kaldığını, söyleyen CHP’li Erbay, şöyle devam etti;

Emekçilere tam kapanma yok

Salgın koşullarındaki çalışma koşulları işçiler açısından büyük risk taşımaktadır. Birçok işyerinde işçiler hiçbir tedbir alınmadan çalışmaya zorlanıyor. AKP iktidarı tam kapanma kararı alındı. Ancak bu karar işçileri emekçileri kapsamıyor. 22 milyon emekçi çalışmaya devam edecek. Salgın boyunca yüzlerce işçi hayatını kaybetti. AKP iktidarı bu kararla işçilerin emekçilerin can güvenliğini yok saymakta, onları salgınla karşı karşıya bırakmaktadır.

Vatandaşa acil ekonomik destek paketi açıklanmalı

Tam kapanma kararı alındı ancak vatandaş için her hangi bir ekonomik destek paketi açıklanmadı. İnsanların nasıl geçinecekleri, faturalarını, kiralarını nasıl ödeyecekleri konusunda hiçbir tedbir alınmıyor. AKP vatandaşı salgınla açlık arasında bırakıyor. Hükümetin görevi vatandaşına sahip çıkmaktadır. Ancak AKP vatandaşa değil yandaşlara sahip çıkıyor.

Hep birlikte güzel yarınları inşa edeceğiz

Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamamız gerekiyor. Bu karanlık günlerde geçecek. Daha güzel yarınları bu ülkenin aydınlık insanları, işçileri, emekçileri, köylüleri hep birlikte el ele, kardeşçe inşa edeceğiz. Bir kez daha tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.