• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 19 Nisan 2021 15:48

CHP’li Alban: Nisan ayında çıkan orman yangınları sabotaj kuşkusu yaratıyor

CHP’li Alban: Nisan ayında çıkan orman yangınları sabotaj kuşkusu yaratıyor
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, cumartesi günü iki ayrı ilçede 5 dakika arayla çıkan orman yangınlarına dikkat çekyi.

Haber Merkezi-  CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 17 Nisan’da Muğla’nın iki ayrı ilçesinde beş dakika arayla çıkan orman yangınlarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. “Menteşe ilçesi Göktepe Mahallesi ve Kavaklıdere ilçesi Sazaklı mevkiinde çıkan orman yangınlarının sabotaj olup olmadığı araştırılıyor” diyen Alban, Tarım ve Orman Bakanına yönelttiği soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine de taşıdı.

voyage otel

 

“BAKANLIK YANGIN SÖNDÜRMEDE YETERSİZ”

 

Önceki yıl kısa sürede çok geniş bir alana yayılarak büyük hasar veren Dalaman- Göcek Orman yangınlarını hatırlatan Alban, "Bakanlığın elinde yeterli sayıda yangın söndürme uçağı ve helikopteri bulunmadığı için bu yangınlar büyümüş ve günler sonra ancak söndürebilmişti. Bu yangınlardan ders çıkarılmadığını görüyoruz. Hala yeteri kadar ekipman olmadığı şüphesi var" dedi. Bakanlığın elinde orman yangınlarıyla mücadele kullanılacak uçak ve helikopter ile ekipmanların sayısını da önergesinde soran Alban, "Bu yaz özellikle çok dikkatli olmamız lazım. Nisan ayında bile bu tür yangınlar çıkabiliyorsa, Temmuz-Ağustos'u düşünmek bile istemiyorum. Bakanlığı önlemleri artırması konusunda şimdiden uyarıyoruz" diye konuştu.

Yangında Menteşe'de 25 hektar, Kavaklıdere'de ise 4 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirten Alban, “Ekonomik kayıpların geriye dönük olarak telafisi bir şekilde yapılabilir ama ekolojik kayıpların telafisi mümkün değil” dedi.