• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 12 Eylül 2020 12:23 Haber Girişi : 12 Eylül 2020 12:26

CHP'den arazi eylemi!

CHP'den arazi eylemi!
CHP Bodrum İlçe örgütü Ortakent-Yahşi Mahallesi Ali Kelle Mevkii’ndeki yaklaşık 1 milyon metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılacak olmasına ilişkin eylem düzenliyor

CHP İlçe Örgütü 13 Eylül Pazar günü saat 17.00’de adı geçen yerde eylem ve basın açıklaması yapacağını duyurarak vatandaşları eyleme davet etti.

voyage otel

Bodrumluların eyleme davet edildiği çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:  "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ortakent’de imara açılmak istenen 1.105.000 m2 lik alan hepimizindir. Bu rant ve talan düzenine karşı durmak için, 13.09.2020 tarihinde pazar günü  saat 17.00 da hep birlikte Ortakent - Kabakum sahilinde buluşalım."

 

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Karahan, “Bodrum’da yaşayanlara rağmen,  Bodrum yüzölçümü ile nüfusu arasındaki dengesizliğin giderek arttığı, yaz nüfusunun getirdiği trafik yoğunluğu ve hava kirliliğinin gibi yeni olumsuzluklarla sıkıntı yaşandığı bir turizm beldesi olan Bodrum, bu tip yeni yapılaşmaları kaldıracak noktayı çoktan geçmiştir.  Yerel planlamaların Merkezi hükümetçe yapılması yanlış sonuçlar doğurmaktadır, bunun örneklerini yarımadanın bazı uygulamalarında görüyoruz. Bu nedenle 13 Eylül Pazar günü Ortakent Kabakum’da bir basın açıklaması ile başlayacak  ve yasal yollarla devam edecek bir karşı duruş mücadelesi başlatıyoruz. Gerekçelerimiz ortadadır ve Bodrum’da yaşayan, söyleyecek sözü olan herkesi bu mücadelede yanımızda görmekten güç alacağız.Bundan sonra herkesi Bodrum’a ve  Ortakent’e  sahip çıkmaya çağırıyorum. Çevreye doğaya sahip çıkmak için  bütün Bodrum halkını duyarlı olmaya çağırıyorum. Pazar günü Kabakum’da buluşalım” dedi.