• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 18 Şubat 2021 16:30

CHP'den AK Parti'ye Çözüm Süreci Eleştirisi!

CHP'den AK Parti'ye Çözüm Süreci Eleştirisi!
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’e Şivan Perver ve çözüm süreçi üzerinden yüklendi. Karahan, "Kol kola girdiğiniz teröristler çok geçmeden çukurlara girerek, askerimizi şehit etti" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’e Şivan Perver ve çözüm süreçi üzerinden yüklendi.  Sert eleştirilerde  bulunan Karahan,  "2013 yılında çözüm süreci denilerek çıkılan yolu hendeklerle, şehitlerle tamamlayabildik. O zamanlar bizler muhalefet olarak, Milliyetçi Hareket Partisi de dahil, gelişmelerin kaygı verici olduğunu defalarca dile getirdik. Bizler bu sürecin parlamentoda konuşulmasını savunduk. Terörist ile anlaşılmaması gerektiğini belirtti.  Sonunda da endişelerimizde haklı çıktık. Kol kola girdiğiniz teröristler çok geçmeden çukurlara girerek, askerimizi şehit etti. Valileriniz teröristlere lahmacun ısmarladı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat onlarla yan yana poz verdi. Ama bakıyoruz da çok çabuk unuttunuz. Şimdi olduğu gibi o zamanlar da bizleri çeşitli ağır ithamlarla suçladılar, ağza alınmayacak laflar söylediler ve bu anlayış görüyoruz ki bugün de aynı" dedi.

voyage otel

 

Ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil uyarısında bulunan CHP'li Karahan,  "AKP Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen, muhalefet için “kanı bozuk” tabirini uygun görüyor. Siyasetin böyle bir dili olamaz. Her gün binlerce insanın gazetesini okuduğu, on binlerce insanın internet sitesini takip ettiği bir basın kuruluşunun yayınına da paçavra diyemez. Bakınız bu dili bir Cumhuriyet Halk Partilide bulamazsınız. O malum gazete marketle ilgili saçma ve gereksiz bir haber yaptığında dahi eleştirilerimiz ahlak sınırları içerisinde oldu. Bu ayrıştırıcı, ötekileştirici dil Bodrum’a yakışmamaktadır. Şimdi ​ilk olarak şunu belirtmek isterim, bu iletişim fakültelerinden, askeri okullara kadar öğretilen, dikkatli bir araştırma ile internette bile bulabileceğiniz bir kuraldır. Basit tabiriyle, “Reklamın iyisi, kötüsü olmaz.” Siz terör örgütünün her adını andığınız onun bir anlamda reklamını yapmış, bilmeyene öğretmiş oluyorsunuz. Onu Türkiye’de çok etkin, siyasette müdahale eden, siyasette kendisi hakkında tartışmalar yaratan bir unsur olarak ortaya koyuyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi, “PKK terör örgütüdür” diyemiyor diyerek partimize değil, sadece Türkiye’ye zarar verirsiniz. Öte yanda Cumhuriyet Halk Partisi PKK terör örgütüdür diyebilecek kadar milletine ve vatanına bağlıdır. Siz bunu kendinize dert etmeyin artık. Yalan yanlış bilgilerle Bodrum halkını kandıramazsınız. Bodrum halkı akıllı ve bilinçlidir" ifadelerini kullandı.

 

Karahan sözlerini şöyle sürdürdü:   "Farkına varmanız gereken aslında terörü kullanan sizlersiniz. Kongreye şehit annesini bağlamak, sırf oy için Türkiye’nin kamu kanalında Osman Öcalan’ı konuşturmak. Kol kola girip yıllarca çözüm süreci diyerek Türkiye’yi oyalamak sizin marifetiniz. Sayın Erdoğan defalarca terör örgütü ile görüştüklerini dile getirdi.
Son olarak şunu da eklemekte fayda var. Bizler Bodrum için 7 gün 24 saat çalışmaktayız. Sürekli Bodrum için mücadele ve faaliyet içerisindeyiz. Bodrum halkı din, dil, ırk ayrımı yapmadan birarada yaşamaktan mutlu. Bu birarada yaşamanın güvencesi Bodrum’un değerlerine sahip çıkan bireylerden oluşmasıdır. Ne yaparsanız yapın Bodrum Belediyesini yalan yanlış bilgilerle, iftiralarla itibarsızlaştıramazsınız. Sayın Gökmen nefret dilini terk etmeniz dileğiyle yapılacak olan ilk seçimlerde sandıklarda görüşürüz.​"