• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 16 Şubat 2024 12:48

CHP'de üst düzey tepki istifası

CHP'de üst düzey tepki istifası
Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı partisinin izlediği aday belirleme sürecini eleştirerek görevinden istifa etti. Yardımcı, Parti Meclisi (PM) üyeliği görevini ise sürdüreceğini duyurdu.

CHP'de aday belirleme süreci oldukça sancılı geçmiş, partide sürecin demokratik geçmediğini savunan küskünler oluşmuş ve bu da önemli isimlerin istifasını getirmişti. Bu isimlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı da dahil oldu.

voyage otel

 

CHP’nin geçen Kasım ayında yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Özgür Özel’in listesini delerek Parti Meclisi’ne giren Koza Yardımcı, partide MYK üyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstleniyordu.

 

CHP, belediye başkan adaylarını belirleme sürecini 12 Şubat’ta yaptığı MYK ve PM toplantısı ile tamamladı. Adayı geri çekme gibi nedenlerle adaylıklarda boşalma olması halinde Genel Başkan Özgür Özel’e yetki verilen PM toplantısının ardından, özellikle partinin kalesi olan yerlerde yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları CHP’den istifa etmişti.

 

Yardımcı istifasını sosyal medyadan yayınladığı bildiri ile duyurdu.

 

“Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek liyakat esaslı belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim" diyen Yardımcı şöyle devam etti "Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti. CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır. Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiriyle geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek örgütümüzün takdiriyle seçildiğim Parti Meclisi üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim.” dedi.