• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 04 Ocak 2024 13:24

CHP’de liste krizi! Bugün hiçbir aday açıklamayabilir!

CHP’de liste krizi! Bugün hiçbir aday açıklamayabilir!
Krizin nedeni ise hazırlanan listelerin Özgür Özel’e rağmen PM’den eksiksiz bir şekilde geçmesini istenmesi.

2024 yerel seçimlerine değişim parolası ile girecek olan CHP’de yoğun gelişmelere sahne oluyor.

voyage otel

 

CHP’de bugün arka arkaya yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları önem kazanmış durumda.  Toplantılar sonrası aday isimlerinin açıklanması bekleniliyordu. Fakat yaşanan kriz sonrası bugün aday açıklanmayacak.

 

Krizin nedeni ise hazırlanan listelerin Özgür Özel’e rağmen PM’den eksiksiz bir şekilde geçmesini istenmesi.

Peki bu listeler kimler tarafından hazırlanıyor?

Bu listeler Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milletvekilleri Veli Ağababa ve Umut Akdoğan ile birlikte Ekrem İmamoğlu, tarafından hazırlanıyor.

 

İş sadece listelerin hazırlanmasıyla sınırlı  kalmıyor.

 

Liste hazırlayıcıları  Genel Başkan Özgür Özel’e baskı kurmaya gidiyor… Ekrem İmamoğlu da görüşmeye telefonla bağlanıyor.

 

İmamoğlu ve ekibinin istekleri Özgür Özel tarafından kabul görmüyor. İki arasında yaşanan diyalog üzerine Özgür Özel de, Ekrem İmamoğlu’na “Gel o zaman buraya sen otur” diyor. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum diyor ve Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor.

 

BODRUM ADAYI MASADA

 

Alınan  bilgilere göre, İmamoğlu, İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den geçmesi,  Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesi,  İzmir’de BŞB Adayı olarak Buğra Gökçe’nin açıklanması gibi isteklerde bulunuyor.

 

Yine Ekrem İmamoğlu, Bodrum adayı için de mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar açıklanmasını istiyor.

 

Edinilen bilgilere göre, İmamoğlu ile Özel arasında bir süredir listeler nedeniyle kriz yaşanıyor. Krizin esas nedeni ise Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve işbirliği mesajı vermesi oldu. Hatta Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin danışma kurulu olarak görev yapacak olması da İmamoğlu’nu rahatsız eden diğer bir konu. Bu listede Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de bulunuyor.  Özel’in yapılan ‘eş başkanlık’ eleştirileri sonrası Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve ekibiyle kurduğu bağ koltuğunu sağlamlaştırma hamlesi olarak değerlendirildi.  Çünkü olası bir İstanbul’un kaybedilmesi durumunda İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı koltuğuna talip olacak gibi görünüyor.  

Genel başkanlık koltuğunu korumak isteyen Özel’in Kılıçdaroğlu hamlesi ile mesaj verdiği siyasi kulislerde çokça konuşulan bir mesele oldu.

Soruna ilişkin daha farklı iddialar ve adaylıklar da var.

 

 

Yine CHP kaynaklarına göre, açıklanacak listede 150 isim netlik kazanmıştı. ancak toplantı saatine kadar kesinleşebileceklerle birlikte sayı 200’ü bulabilecekti. Ağırlıklı olarak ilçe ve beldelerden oluşması beklenen listede bazı illerin adaylarının da yer alacağı belirtilirken dikkatler İstanbul’un ilçelerinin yanı sıra Adana, Aydın, Mersin ve Tekirdağ adayları için açıklama yapılması bekleniliyordu.

 

AYDIN, MERSİN, TEKİRDAĞ

 

CHP kaynaklarına göre, Tekirdağ’da eski milletvekili Candan Yüceer’in  ismi geçiyor. Aydın, Mersin ve Tekirdağ adayları konusunda ise belirsizlik sürüyor. Aydın ile ilgili Özel, yaptığı açıklamada, konu hakkında Özlem Çerçioğlu’nun durumdan haberi olduğunu söylemişti. Özel, daha önce de yaptığı açıklamasında Çerçioğlu’nun adaylığına ilişkin sorun olmadığını ifade etmişti.

 

HATAY, MUĞLA

 

 CHP’de olan büyükşehirlerden Hatay ve Muğla’da çalışmalar sürüyor. Mevcut başkanlar ile devam edilmeyeceği kesin gibi. Dışarıdan atamaların yapılması da konuşulan konular arasında  Buğra Gökçe’nin ismi de Muğla için geçiyor.  Ege’de kadınlar yönetmeli anlayışını hayata geçirmek isteyen CHP’de kadın adayın Muğla için de önerildiği gelen bilgiler arasında..

 

İZMİR VE ANTALYA SIKINTISI

 

İzmir ve Antalya’da ise mevcut başkanların memnuniyet anketlerinin beklentilerin altında gelmesi, adaylık için ismi geçenlerden ise açık ara öne çıkan bir ismin olmamasının aday belirleme sürecinde sıkıntıya yol açtığı belirtiliyor. Her iki ilde de aday için özel çalışma yürütüldüğü vurgulanırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir için görevlendirdiği PM üyeleri ve milletvekillerinden oluşan 46 kişilik ekibin de hem büyükşehir hem de ilçelerle ilgili kapsamlı saha analizleriyle döndükleri bildirildi. Antalya için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ağırlık kazanmış durumda.

 

Yaşanan bu gelişmelere rağmen kritik toplantılardan isim açıklanması sürpriz olacaktır.

 

Kriz olayını Gazeteci Ferhat Murat dadeyatlandırdı: İşe o paylaşım