• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 09 Şubat 2024 13:05

CHP'de kurultayın arka planı

CHP'de kurultayın arka planı
CHP'de kurultayın şifreleri ortaya çıkmaya başladı. Eski genel başkana yakınlığıyla bilinen Uğur Bayraktutan'ın hedefi, 37 yıllık yol arkadaşı Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel’i destekleyen Şükran Kütükçü oldu

Uğur Bayraktutan'ın hedefinde olan Şükran Kütükçü, 1986 yılından beri Kılıçdaroğlu'nun yanında adeta bir "sır küpü" olarak değerlendiriliyordu. CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Özgür Özel'in göreve gelmesi sonrasında Şükran Kütükçü, Meclis’te Özgür Özel’in "protokol müdürü" olarak görev aldı.

voyage otel

 

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı sürecinde, 37 yıllık yol arkadaşı Kemal Kılıçdaroğlu yerine "değişimci" Özgür Özel’i destekleyen Kütükçü, “Grup Protokol Müdürü” unvanıyla CHP grubuna ayrılan idare amiri odasına yerleşti. Oda Tv'nin haberine göre; Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan ise Şükran Kütükçü'den odayı boşaltmasını istedi. Kütükçü bu isteği reddederek odayı boşaltmadı. Bunun üzerine TBMM Genel Sekreterliği'nin devreye girerek, dün akşam polisler eşliğinde odayı boşaltarak Bayraktutan’ın danışmanlarına teslim ettiği ve Meclis kadrosunda görev yapan Şükran Kütükçü hakkında da disiplin soruşturması başlatıldığı duyuldu. TBMM Genel Sekreterliği yetkilileri, söz konusu odanın tahsisiyle ilgili Şükran Kütükçü ve Uğur Bayraktutan ile yazışmalar yapıldığını doğrularken polis zoruyla boşaltma durumunun ise yaşanmadığını bildirdi.

 

ŞÜKRAN KÜTÜKÇÜ KİMDİR


Aslen Çankırılı olan Şükran Kütükçü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maliye Bakanlığı'ndaki göreviyle başlayan süreçte sırasıyla Bağkur Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü, SSK Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü sonrasında CHP liderinin İstanbul Milletvekilliği sırasında danışmanı, CHP Grup Başkanvekilliği sırasında danışmanı, son olarak da 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapıyordu.