• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 05 Şubat 2024 10:26

CHP'de atama kararı, protesto edilecek

CHP'de atama kararı, protesto edilecek
CHP'de Bodrum Belediye Başkanlığı için yapılan bugün protesto edilecek. 23 aday adayının katılacağı eylem CHP, ilçe Binası önünde yapılacak.

CHP'de Bodrum Belediye Başkanlığı için yapılan atama tepkilere neden olmaya devam ediyor. Adaylık başvurusu yapan 23 isim dışında birisinin atanmasına  eleştiren belediye başkan aday adayları bugün  basın açıklaması yapacak.

voyage otel

 

Aday adaylardan Cafer Taşkan, yaptığı açıklamada basın açıklamasının CHP Bodrum ilçe örgü önünde gerçekleşeceğini belirtti.  Atamanın demokratik olmadığını belirten Taşkan, tüm demokrasi dostlarını basın açıklamasını çağırdı. 

 

 

 

Öte yandan ismi adaylık için ön plana çıkan Cafer Taşkanı, geniş bir yazılı basın açıklaması da yaptı. 

 

Atama kararının demokratik ilkelerle bağdaşmadığını belirten Taşkan, sözlerini şöyle sürdürü; " 38. kurultayımızdan hemen sonra, 31 mart yerel seçimlerin de görev alacak,  Belediye Başkan adaylarımız ve Belediye Meclisi üyesi adaylarımızın belirlenmesi ve adaylaşması malesef uzun zaman aldı, bu gergin süreç içinde, beklentiler doğrultusunda, istenmeyen kırgınlıklar tartışmalar yaşandı bunların hepsi oldukça normal karşılanacak hadiseler.. Son iki hafta yaşanan konular ile ilgili açıklama yapacağımı söyledim ancak bilinmelidirki biz kavgamızı partimizin ilkeleri, cumhuriyetin değerleri, aydınlık yarınlar için parti içi Demokrasimizi dahada güçlendirmek adına veririz.. Bazı kişilerin yazdığım konularla ilgili Beklentileri olmuş ki, açıklamayı nezaman yapacağımı sormuşlar, çok sayıda da telefon aldım, ankaradan karayolu ile geldiğim için açıklama yapacak zaman bulamadım. Değerli dostlar beklentinizi biliyorum ancak cumhuriyet Halk Partisi'nin 38 yıllık üyesiyim, partimiz 100 yıllık kurulları ve kuralları anayasası olan bir parti ve bende parti terbiyesi ile yetişmiş, kişiler değil ilkeleri benimsemiş biriyim..
Biz kavgamızı kurullarda, etik kurallar çerçevesinde yapar, danışma toplantıların da hesaplaşırız.
Yapacağımı duyurduğum açıklama basın veya kamuoyu için değil, sadece üyelerimizi bilgilendirmek amaçlıdır."