CHP Bodrum’daki siyasi denklemi çözmezse kaybeder

  • Nevavprestij

Muğla genelinde yerel siyaset iyice ısınmaya başladı ve tabiri caizse yavaş yavaş taşlar yerine oturacak pozisyona geldi.

 

Tüm Siyasi partilerden Büyükşehir aday adayları içerisinde muhakkak ki ön plana çıkan birkaç isim var ama yine de biliyorsunuz ki siyasette 24 saatlik bir dilim çok uzun zaman derler ve 24 saatte çok şey değişebilir.

 

Cumhuriyet Halk Partisinden Büyük şehirde ipi göğüsleyecek olan adayın bir an önce belirlenmesi çok önemli çünkü diğer siyasi parti adaylarının da durumu buna göre belirlenecektir. Ak Parti adayını buna göre belirleyecek dersek daha yerinde olur çünkü CHP’nin kalesi dediğimiz yerlerde AKP genelde beklemeyi tercih ediyor.

 

Bu durum Muğla’nın ilçe adayları içinde geçerli bir durumdur. Burada asıl konu 31 Mart tarihinde adayların alacağı oy oranları… İşte her şeyi bu sonuç belirleyecek ne yazık ki.

 

Milâs ve Muğla Merkezde CHP ve AKP arasında kıran kırana ve başa baş bir seçim geçecek diye tahmin ediyoruz. Bodrumda durum daha da vahim çünkü AKP bu yerel seçimlerde Bodrumda iddialı olduğunu her defasında belirtiyor ve karşısında güçsüz bir adayın olması AKP’nin yararına olacaktır.

 

Ahmet Aras’ın tekrar aday olması AKP’nin işine gelebilir çünkü son dönemlerde Aras, hakkında özellikle hizmet konusunda çıkan memnuniyetsiz durumları AKP kendi lehine çevirmeye çalışacaktır. Bu durumu da Bodrumda dibine kadar kullanacaktır.

 

İYİ Parti’den yerli boylu bir adayın çıkması da oyların bölünmesi demektir ki bu durumda AKP’nin ekmeğine iyice yağ sürecektir. Şimdi burada asıl önemli olan Bodrumda oyları derleyip toparlayacak ve AKP adayının karşısında dimdik durabilecek bir adayın CHP’den ön plana çıkması.

 

CHP adaylarının profilleri incelendiğinde muhakkak ki vizyon sahibi kişilerin olduklarını görüyoruz, ama Bodrumda cadı kazanı kaynıyor ve bu kazanda sadece vizyon yeterli olmayabilir. Burada asıl önemli olan alınacak oylar. Bodrumda kimi adaylar sadece yerli boylu, kimi adayların memleketleri farklı ve oy potansiyeli olarak bakıldığı zaman geniş yelpazeden oy getirebilecek aday değiller, kimi adaylarda Bodrumda nedense kısıtlı bir çevrede isim yapmışlar ve sadece o bölgede faaliyet sürdürüyorlar dersek yerinde bir tabir olur ne yazık ki.

 

Tüm bu özellikleri tek tek değerlendirdiğimiz zaman Bodrum aday adayları içinde oy potansiyeli olarak Cafer TAŞKAN’ın hem Bodrumda hem de Genel merkezde ön plana çıktığını görmekteyiz. Tabi ki kimsenin bilmediği farklı bir durum ortalarda yok ise. Şöyle ki Cafer TAŞKAN’ın Karslı olması ve uzun zamandır Bodrumda ki Doğulu ve Güneydoğulu oylarını tek çatı altında toplamak için büyük çaba sarf etmesi, aynı zamanda Cafer TAŞKAN ‘ın eğitimci kimliği yönünden Bodrumda oldukça fazla tanınması yine Cafer TAŞKAN’ın Bodrumda hem eğitim gönüllüsü hem de çok tanınmış yerli boylu bir ailenin damadı olması ve de aynı zamanda Cafer TAŞKAN’ın Azeri olması ve Aleviliğe de çok yakın olması özelliklerinden dolayı oy getirisinin bu yerel seçimlerde oldukça fazla olacağının birer kanıtıdır diye düşünüyoruz.

 

İşte kıran kırana geçmesi beklenen 31 Mart yerel seçimlerin de özellikle Bodrum gibi hassas bölgelerde bu kriterlerin göz ardı edilmemesi gerekmektedir kanaatindeyiz. Ne diyelim Ülkemiz için Bodrumumuz için hayırlı olur umarız…

 

 

  • Phonetix otel