• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mayıs 2023 18:07

CHP Bodrum’da ikinci tur startını verdi

CHP Bodrum’da ikinci tur startını verdi
CHP Bodrum İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısı ile ikinci tur çalışmalarına start verildi. Toplantıda konuşan Başkan  Bıyıklı, “Şimdi sıra ikinci turda. Ellerimiz yüreğimizde, aynı azim, aynı heyecan ve aynı çalışma ruhuyla ikinci turu

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sonrası Bodrum CHP İlçe Başkanlığı tarafından ikinci tur seçimlerine ilişkin  basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 32 yıl sonra Bodrum’dan Milletvekilli seçilen Süreyya Öneş Derici ile çok sayıda partili katıldı.

voyage otel

 

 

Basın toplantısı ilk orak konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, seçim çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür etti.  Başkan Bıyıklı, Bodrum’dan 32 yıl sonra milletvekili çıktığını belirtti. Bodrum’un, Muğla’nın, Türkiye’nin hakkını alması için tüm güçleri ile mücadele edeceklerini ifade eden Bıyıklı, “Şimdi sıra ikinci turda. Ellerimiz yüreğimizde, aynı azim, aynı heyecan ve aynı çalışma ruhuyla ikinci turu kazanacağız. Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 85 milyonun Cumhurbaşkanı yapacağız.” Dedi. 

 

“BODRUM’DA TUTARSIZ SANDIKLAR DÜZELTİLDİ”

 

Türkiye çapında yaşanan veri uyuşmazlığının Bodrum’da da yaşandığını belirten Başar Bıyıklı “ Bodrum’da 20 sandıkta tutarsızlık tespit edildi. Arkadaşlarımızın tespit ettiği bu tutarsızlıklar gerekli uyarılar ve itirazlar yapılarak güncel duruma getirildi. Şu anda Bodrum’da hiçbir sandıkta tutarsızlık yok. Milletimizin kullandığı oylara, demokrasiye hep beraber Bodrum’daki bütün paydaşlarla sahip çıktık. Bu yolda mücadele eden herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi. 

 

 

Daha sonra söz alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mücadele mesajı verdi. Aras,  “Biz sadece birinci tura bakarak bu seçimi kaybettik diyemeyiz. Kamunun bütün olanaklarını kullanarak, çok adaletsiz bir seçim kampanyası yürüttüler. Ancak bizler, Millet İttifakı bileşenleri sevgiyle, kucaklaşarak, birleşerek, demokrasi taleplerimizle, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet taleplerimize bu seçime girdik. Yürekten, gönülden bu seçimi kazanacağımıza, ülkemizi yeniden aydınlık yarınlara ulaştıracağımıza inanarak girdik. İnançlı kitleleri hiçbir kimse durduramaz. Bizde bu inanç var.” İfadelerini kullandı.

 

MİLLET İTTİFAKI ORTAKLARINI ALANA ÇAĞIRDI 

 

Millet İttifakı’ndaki diğer partilere ikinci tur için de çalışma çağrısı yapan Aras, "Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı, geleceğimize karşı, çocuklarımıza karşı sorumlusunuz. Çalışmak zorundasınız. CHP’nin bütün üyeleri, delegeleri, bütün yöneticileri herkes kanının son damlasına kadar çalışacaktır ama aynı özveriyi ülkemizin geleceği için kaygılanan tüm vatandaşlarımızdan da bekliyorum.” şeklinde konuştu.

 

32 YIL SONRA BODRUM’DAN MİLLETVEKİLLİ SEÇİLDİ


32 yıl sonra Bodrum’dan Milletvekilli seçilen CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise, ikinci turu kurtuluş mücadelesi olarak değerlendirdi. Derici “Bu bir kurtuluş mücadelesi. Biz Türk Milleti’yiz. Biz bu oyunu bozarız. Bodrum olarak yüzde 75 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz destekle tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Bu ülke bizim. Tarikatlara, bu saçma düzene verilecek tek bir oyumuz yok. Biz demokrasinin, hakkın, hukukun savunucusuyuz. Biz bu ülkeyi vermeyeceğiz. Birinci turdan sonra çok büyük bir algı yönetimi yapıldı. Bütün bir gece bizlerin omuzlarını düşürmek için her şeyi yaptılar. Ama algıyı değiştirin, biz kazandık. Çünkü 22 yılın sonunda bu yönetime güvenoyu çıkmadı. Şimdi yüce Türk Milleti’ni ikinci turda Atatürk çocukları bu seçimi nasıl alıyormuş görecekler.” Dedi.