• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 07 Temmuz 2023 11:53

CHP Bodrum'da delege seçimi için sandık başına gidiyor

CHP Bodrum'da delege seçimi için sandık başına gidiyor
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütü delege seçimlerinin startını bugün veriyor. Toplamda 34 mahallede yapılacak delege seçimleri 18 Temmuz tarihine kadar sürecek.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), seçimler nedeniyle ertelenen büyük kurultay süreci başladı. CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, parti 6 Haziran itibariyle il ve ilçe kongrelerini başlatmıştı. 

voyage otel

 

 

CHP'nin takvimine göre, 3 Temmuz'da ilçe delege seçimleri başlatılan süreç 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Partinin ilçe kongreleri ise 5 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Öte yandan, 16 Eylül'de başlayan il kongreleri de 15 Ekim'de tamamlanacak. Olağan kurultay ise il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleştirilecek.


Takvim doğrultusunda  Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütü de delege seçimlerinin startını bugün veriyor. Delege seçimleri ilk olarak 15 mahallede yapılacak. Geriye kalan 15 mahallenin delege seçimleri ise önünüzdeki günlerde yapılacak. İlçe yönetimin aldığı kadara göre 18 Temmuz’da delege seçimleri son bulacak.

 


Konuya ilişkin CHP İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada “Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda kongreler takvimi açıklanmıştır. Bu bağlamda, 15 mahallemizde gerçekleştirilecek olan ilçe delege seçimleri için tarih, yer ve saatler düzenlenmiş olup; tüzükte belirtilen ilgili madde gereği tüm üyelerimize duyurulur.” Denildi.

 

Şu ana kadar ilçe başkanlığı için  CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, ilçe kongresinde aday olduğunu açıklayan tek isim durumunda.