• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ocak 2023 13:16

Cezaevleri için kitap kampanyası başlatıldı

Cezaevleri için kitap kampanyası başlatıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hem adliye hem de bir alışveriş merkezine stant kuruldu.

HABER MERKEZi - Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için Adalet Bakanlığı tarafından 'Kitap İyileştirir' sloganıyla 10-15 Ocak tarihleri arasında kitap bağış kampanyası düzenlendi. Proje kapsamında Bodrum'da hem adliye hem de bir alışveriş merkezinde kitap bağışı için stant açıldı. Adliyede açılan standı Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Engin Koç, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz ve daire amirleri ziyaret etti. Geçen yıl Bodrum'da yaklaşık 3 bin 500 kitabın toplandığı belirtilirken, bu yıl 3 bin 500'ün üzerinde kitap bağışı hedefleniyor.

voyage otel

 


Projenin önemine değinen Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, "Çok iyi düşünülmüş ve iyi hazırlanmış bir proje. Mahkumiyetleri süresince vatandaşlarımızın hem kitap okuma alışkanlıklarını hem de entelektüel bilgi birikimlerini arttırmak ve mahkumiyet sonrası sosyal hayata daha hızlı dönmeleri için bir proje. Geçen yıl 1'incisi düzenlenmişti, bu yıl 2'ncisi düzenleniyor ve projenin destekçisiyiz" dedi.

 

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak ise "2021 yılında bir umut bir insan sloganıyla ilk kampanya yapılmıştı. O yıl 256 bin kitap bağışı yapıldı. Bu yıl vatandaşlarımız hem Bodrum Adliyesi hem de kentte bir alışveriş merkezinde kurulan stantlara kitap bağışı yapabilir. Mahkumlarımızın okumaya yoğun ilgisi var" diye konuştu.