• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2020 11:05 Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 11:16

Çeşme’de yangın sonrası RES için iş makineleri çalışmaya başladı

Çeşme’de yangın sonrası RES için iş makineleri çalışmaya başladı
Bölgeye giden çevreciler de Germiyan köyünde toplanarak yaşanan olaya tepki gösterirken, RES için tarihi Roma mezarları, kilise temelleri ve yeşil alanların tahrip edilmek istendiği öne sürüldü.

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ildırı Mahallesi'nde yüzlerce hektar alanın küle döndüğü orman yangını sonrası tarihi Roma mezarları, kilise temelleri ve yeşil alanların olduğu bölgeye iş makinaları girdi. RES’lere yol açmak için giren iş makinalarına Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve zabıta ekipleri engel oldu.

voyage otel

 

Bölgeye giden çevreciler de Germiyan köyünde toplanarak yaşanan olay tepki gösterirken, RES için tarihi Roma mezarları, kilise temelleri ve yeşil alanların tahrip edilmek istendiği öne sürüldü.

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun yangının bölgedeki alanların imara açılması için kasıtlı olarak çıkarıldığı iddia ederek,  şunları söylemişti: “Yanan bölge de 2. derece SİT alanı olan çok özel bir bölge. Buraların imara açılacağı bölge halkı tarafından yıllardır endişe konusuydu. Şimdi yangının çıkma nedeni bile açıklanamayan bir yağma ile karşı karşıyayız sanırım. Ne olursa olsun bu işin takipçisi olacağız ve bu yangının bölgeyi yapılaşmaya açmaya çalışanlara hiç bir faydası olmayacak. Bölgeye çivi dahi çakılamaması için gerekli mücadeleyi vermeye hazırız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ormansız yurt, vatan değildir’ sözü her şeyi anlatıyor. AKP’li bakanlara, yetkililere, yurdunu, vatanını seven herkese bu sorumluların bir an önce bulunması çağrısını yapıyorum.”