• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Temmuz 2022 14:12

Cennet Koy projesi hem sürdürülebilir turizme hem doğaya zarar verecek

Cennet Koy projesi hem sürdürülebilir turizme hem doğaya zarar verecek
Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Dinç, "yapılması planlanan inşaat, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan koyumuzda hem sürdürülebilir turizme hem de doğal yaşama zarar verecektir" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’daki 678 bin metrekarelik Gökburun yarımadasına Cengiz Holding tarafından yapılması planlanan turistik tesis ve lüks villa projesine Bodrumlu siyasi parti, STK ve vatandaşların tepkisinin ardından bugünde denizciler tepki gösterdi.

voyage otel

 

PROJE HEM SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZME HEM DOĞAL YAŞAMA ZARAR VERECEKTİR

 

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Dinç yaptığı açıklamada “Bodrum bölgemizde Gölköy Mahallesi Cennet Koy’ da 678 bin metrekarelik alanda turistik tesis ve lüks villa yapılması planlanan bir durum ile karşı karşıyayız. 1960’lardan günümüze artırarak ve kendimizi geliştirerek sürdürdüğümüz deniz turizmi faaliyetleri kapsamında yıllardır günlük tur olsun Charter tekneleri olsun her sezon binlerce teknenin uğrak yeri olan bu bölgede yapılması planlanan inşaat, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan koyumuzda hem sürdürülebilir turizme hem de doğal yaşama zarar verecektir” ifadelerini kullandı.

 

DENİZ TURİZMİ BODRUM’UN 1 NUMARALI GEÇİM KAYNAĞI

 

Orhan Dinç açıklamasının devamında turizmin stratejik sektör olarak kabul edildiği ülkemizde Bodrum’ un 1 numaralı geçim kaynağı olan deniz turizmi için son sığınaklardan biri olan bölgede faaliyet gösteren teknelerin on binlere istihdam sağlamakta olduğunu belirterek “Her yıl artarak devam eden deniz turizmi faaliyetlerinin, Bodrum’umuzun ve ülkemizin kalkınmasına katkısı yadsınamaz iken kapasitemizi daraltacak bu gibi yapılaşmaların ve getireceği zenginliklerin hiç kimsenin  hayrına olmayacağı açıktır. Tekne ve ziyaretçi sayılarımız artarken bu teknelerin ziyaret edebileceği koyların ve kapasitemizin azalması istemediğimiz durumların başında gelmektedir. Bütün bunların yanında bir diğer önemli  husus da deniz kirliliği konusu. Denizlerimiz, düşünülenin aksine, denizcilik faaliyetlerinden ziyade karasal faaliyetlerle daha fazla kirlenmektedir. Yapılaşma ile gelen fiziki kirlenmenin yanında görsel kirlilik de göz ardı edilemeyecek boyuttadır” dedi.

 

DEVLETİMİZİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNDEN EMİNİZ

 

Dinç sözlerini “Bu hususta, ülke turizminde önemli bir payı olan Mavi Yolculuğu sekteye uğratacak bu ve bunun gibi projelerde Devletimiz tarafından gerekli hassasiyetin gösterileceğine inancımız tamdır. İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak mevcut duruma tamamen karşı olduğumuzu bildiririm” diyerek tamamladı.