• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mayıs 2023 16:41

Cennet Koy’daki tesise suç duyurusu yapıldı, belediye kaldırılmasını istedi

Cennet Koy’daki tesise suç duyurusu yapıldı, belediye kaldırılmasını istedi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesinde mavi deniz yemyeşil asırlık ormanları ile ünlü mavi yolculuğun az kalan koylarından biri olan Cennet Koy’un iki seçim arasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) tarafından özel bir şirket kiralanması Bodrumluların tepkisine neden olmuştu.

voyage otel

 

MİLAS ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Şirket tesisin yapımına tam gaz devam ederken, sahile kamyonlarla kum döküldü sahil düzenlemesi yapıldı, kafeterya, tuvalet ve duşların bulunduğu bölümde inşaatın devam ettiği görüldü.

 

Milas Orman İşletme Şefliği ise bölgenin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve ormanlık alan olması nedeniyle kaçak ve izinsiz yapılaşmayı gerekçe göstererek Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Orman İşletme Şefliği tutanakta “Bodrum İlçesi, Gölköy Mahallesi, Cennet Koyu Mevkiinde yaptığımız kontroller esnasında sahil kısmına platform malzemelerinin indirildiği ve de yapı yapıldığı tarafımızca tespit edilmiş olup, BodrumCumhuriyet Başsavcılığı aranarak alınan talimatlar doğrultusunda İşletme Şefliğimizce 08.05.2023 tarihve 445/21 no'lu suç tutanağı Muçev Turizm Tic.Ltd.Lşti. adına işgal faydalanma suçundan suç tutanağı tanzim edilmiştir. 10.05.2023 tarih ve E 8075721 sayılı yazımız ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. 11.05.2023  tarih  ve  8082122  sayılı  yazımız  ile  Bodrum  Belediye  Başkanlığı  Yapı  Kontrol Müdürlüğüne gereği için yazı yazılmıştır. Söz konusu yer 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalmakta olup, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 13.04.2023 tarih ve 14107 sayılı kararı da mevcuttur. “ denildi.

 

BODRUM RANTIN MERKEZİ HALİNE GELDİ

 

Bodrum Kent Konseyi Ekoloji Bölümü sözcüsü Mir Bahattin Demir yaptığı açıklamada rantın merkezi haline gelen Bodrum'un üzerindeki acımasız baskıların yağmaya dönüştüğünü belirterek “Arkeoljik ve Dogal sit ve orman vasfında olan Bodrum Gölköy'ün Cennet koyunda, dokunulmaması gereken ve Bodrum'un yaşam savunucuları  için çok hassas olan bu plajda, iki seçim arasında yapılan, yapılmaya çalışılan tahribatı kabul etmek mümkün değil. Kıyıları,dogal sit alanlarını,hazine ve ormanlık alanlarını korumanın zorlaştığı bu dönemde Muğla Çevre Vakfının kıyılardaki çok kötü rant pratiklerinin doğal yaşama ve kıyılarda sebep olduğu yıkım inanılmaz boyutlara ulaştı. Muğla Tarım ve orman Müdürlüğü’nün   konuyu ele alması hukuk mücadelesini, savcılığa başvurarak  ilk Kez bir resmi kurum ağzından Muçev'i ifşa etmesi çok önemlidir. Önüne gelen plajı koyu ve adayı Ellerini kollarını sallayarak şirketlere ihale eden Muçev'in Rantçı vicdanını "orman zararları il müdürlüğü" birimine götürmesi takdire şayan bir ironi olmakla birlikte Bodrum kent konseyi Çevre Ekoloji Meclisi olarak davaya müdahil olacağımızı kamuoyuna sizin aracılığınızla duyuruyoruz” dedi.

 

YAPILAN TESİSİN KALDIRILMASI İÇİN İŞLETMEYE SÜRE VERİLDİ

 

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen kararlar, ilgili işletmeye tebliğ edilerek kaldırılması istendi. O kurumlar ve Bodrum Belediyesi yapılan tesisin kaldırılması için işletmeye tebliğ yapacak, iletme kendisi kaldırmaz ise belediye tarafından kaldırılacak” denildi.