• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 30 Kasım 2023 16:20

Cengiz İnşaat Anıt Mezarları toprak altına gömdü!

Cengiz İnşaat  Anıt Mezarları  toprak  altına  gömdü!
Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Göl Mahallesi Gökburun mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan turistik tesisinin inşaat çalışması sürüyor.

voyage otel

 

Yapılan çalışmalar kameraya yansıdı. Görüntülere göre, bölgede yapılacak olan inşaatın alan düzenlemesi yapılıyor. . Yine yapılacak olan binaların temelli atılıyor. 

Çalışmalar  kapsamında  bölgede  bulunan  Anıt Mezarlar  da toprağa gömülüyor. Tarihi yapıların üstü  toprakla  örtüluyor..

 

 


DEMİR: BU  PROJELER  RANTÇILARI CESARETLENDİRİYOR

 

İnşaat çalışmasının başlaması üzerine değerlendirmede bulunan MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Eş Sözcüleri Mir Bahattin Demir, üzülerek süreci izlediğini ifade etti. Mevcut durumda yapının yapılmaması gerektiğini belirten Demir, “Özelleştirme süreci de sağlıklı yürütülmedi. Bugün karşılaştığımız tablo Bodrum için geri dönüşü olmayan bir sürecin başlaması anlamı taşıyor. Bodrum’un son bakir alanlarından birisi de böylece ranta kurban ediliyor. Böyle giderse artık halkın denize girebileceği alan kalmayacak. Bu tür projeler rantçıları cesaretlendiriyor. Hukuk oyunları oynandı ve süreç bu noktaya geldi. Bu işin buraya gelmesinde rolü olanlar acaba yarın çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar” diye konuştu.  

 

 

 

 

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı.

 

Koy 1 Haziran 2010 tarihinde Özelleştirme yüksek Kurulun kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştı. 12 Temmuz 2012 tarihinde yapılan ihaleyi 2 Milyar 100 milyon liralık bedelle Mehmet Çengiz ve Fettah Tamince’nin şirketi almıştı. Açılan Davalar sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ihaleyi iptal eti. Ancak cumhurbaşkanlığı2016 tarihinde ihalenin iptal kararına karşı bir işlem yapılmamasına karar verdi. Bu karara karşıda Danıştay’a bir dava açıldı. Danıştay 13. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı’nın kararına ilişkin yürütmeyi durdurdu. Fakat bu kararlara karşı otel inşaatı başladı. Ardından ÇED gerekli değildir kararı verildi. Bu karara karşıda dava açıldı, dava sürerken şirket kapasite artırımı için başvuru yapmıştı.

 

İşte bölgeden gelen son görüntüler: