• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 17 Temmuz 2020 12:28 Haber Girişi : 17 Temmuz 2020 12:47

Çalışanlarının güveliğini alan Sea  Garden’a yakışıksız benzetme!

Çalışanlarının güveliğini alan Sea  Garden’a yakışıksız benzetme!
Haberin asılsız olduğunu belirten Abacı,” Tesisimiz içinde yüksek gerilim hattı var, gaz depomuz var, atık tesisimiz var. Bunların güvenliğini almak zorundayız" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik Mahallesi’ndeki Sea Garden Tatil Köyü’nün Kızılağaç Mahallesi içerisinde bulunan lojmanda iki yıl önce alınan güvenlik önlemleri ‘Lojman jiletli tellerle çevrildi hayvanlar ölmeye başladı’ başlığıyla basına servis edildi.  Söz konusu lojmanda bir araya geldiğimiz Sosyal Tesisin Teknik Müdürü Faruk Abacı, olayın aslını tüm detayları ile anlattı. Haberin asılsız olduğunu belirten Abacı,” Tesisimiz içinde yüksek gerilim hattı var, gaz depomuz var, atık tesisimiz var. Bunların güvenliğini almak zorundayız. Ayrıca burada yaklaşık 350 kişi yaşıyor bunların güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Söz konusu tel 2 yıl önce çekilmiş. Bir buçuk metresi örme tel sadece 50 cm lik kısmı keskin tel. Yani canlıların iki metre yüksekteki bir tele takılması imkansız. İki sene önce çekilin tel yeni çekilmiş gibi gösterildi” dedi.

voyage otel

 

Haber Merkezi - Bodrum’un en prestijli markalarından birisi olan ve bulunduğu Yalıçiftlik bölgesine değer katan Sea Garden Tatil Köyü bu senede tatilcilerin gözde mekanı halinde geldi. Özellikle doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlerin uğrak adresi olan Sea Garden Tatil Köyü bilinçli haberlerle hedef haline getirilmek isteniyor. Tatil Köyü’nün Kızılağaç Mahallesi içerisinde bulunan lojmanda iki yıl önce alınan güvenlik önlemleri ‘Lojman jiletli tellerle çevrildi hayvanlar ölmeye başladı’ başlığıyla basına servis edildi. İddiaya konu olan lojmanda iki yıl önce hırsızlık gibi olayların yaşanmasının ardından mevcut olan tel örgüye 50 cm lik kesici tel eklenmiş. Lojmanın çevresi 1,5 metre yüksekliğinde tel ile çevrilmiş. ilerleyen zamanlarda bu yüksekliği aşıp lojmana giren olunca lojman yönetimi çare arayışı içine girmiş. Özellikle yaşanan hırsızlık gibi olayların önüne geçmek ve lojmanda bulunanların can güvenliğini sağlamanın yanı sıra gaz deposu, yüksek gerilim hattınında korunması konusunda önlem alan lojman yönetimi ek 50 cm lik keskin tel çekti. İki yıl önce çekilen jilet tel sarmaşıklara kaplanmış durumda. Lojmanın etrafında bir çok noktada jiletli tele rastlamak nereyeyse imkansız.   

 

 

Söz konusu lojmanda bir araya geldiğimiz Sosyal Tesisin Teknik Müdürü Faruk Abacı, olayın aslını tüm detayları ile anlattı. Haberin asılsız olduğunu belirten Abacı,” Tesisimiz içinde yüksek gerilim hattı var, gaz depomuz var, atık tesisimiz var. Bunların güvenliğini almak zorundayız. Ayrıca burada yaklaşık 350 kişi yaşıyor bunların güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Söz konusu tel 2 yıl önce çekilmiş. Bir buçuk metresi örme tel sadece 50 cm si keskin tel. Yani canlıların iki metre yüksekteki bir tele takılması imkansız. İki sene önce çekilin tel yeni çekilmiş gibi gösterildi. Bu maksatlı bir haber. Bu kadar hassas olduğumuz bir konuda haber yapılması bizleri üzdü. Bu haber bizi etkilemez sadece bizi üzer” dedi.

 

 

Güvenlik önlemleri almak zorunda olduklarını dile getiren Abacı, “Bakın lojmanımızın ön tarafında hiçbir tel yok. Ama diğer taraflarda önlemlerimiz almak zorundayız. Lojmanımızda 350 kişi kalmakta. Can güvenliklerini bizler sağlamak zorundayız. Yine gaz depomuz var, yüksek gerilim hattı var bunların güvenliğini aldık. Zaten mevcut tel örgütümüz2 metre yüksekliğinde. 1,5 metresi normal tel örgüdür. Sadece50 cm lik kısmı kesik teldir.  Onu da iki yıl önce kaçak geçişleri önlemek ve güvenlik amaçlı ek yaptık. Özel mülkümüz ve güvenliğimizi aldık diye bu tip haberlerin yapılması bizi üzere. Bu güne kadar bu gölgede her hangi bir hayvanın ölüm vakası yanaşmadı. 2 metrelik yüksekliğe insan veya hayvanların takılması imkansız. Yani o yüksekliğe canlı neden takılsın ki. Zaten tel örgünün çoğu sarmaşıkla kaplanmış durumda” diye konuştu.

 

“Doğa ile bütünleşmiş durumdayız”

 

Çevreye karşı duyarlı olduklarının altını çizen Abacı, “ Bu tesisi 1994 yılında açıldı. Tesisin bu bölgeye çok önemli ekonomik ve sosyal katkısı oldu. Tesis buraya kurulurken bile bu bölgede bulunan ağaçlar zarar görmesin diye hassas davranıldı hatta ‘ağaçlar kesilmesin’ diye binaların şekilleri bile kaydırıldı. Tek bir ağaç kesilmedi ayrıca özen gösterildi. Ben de inşaatında çalıştım ve çok iyi biliyorum. Şuan gerek denizden,  gerekse karadan bakıldığında tesisin düzgün inşa edildiği görülmekte. Bu tesisi doğa içinde doğa ile bütünleşmiş durumda. Ayrıca bu tesisi yapılırken bölgenin eko sistemine zarar vermeyecek şekilde planlanmıştır. Deniz ve kara ekosistemini bozacak bir işlem olmamıştır. Çevre duyarlığı tesis belgesi almış durumdayız. Ayrıca yine çevreye karşı zararlı olan atıkların bertaraf edilmesi noktasında da hassas bir yapımız var. Sıfır atık belgesi alan ilk tesisiz. Sıfır attık komitesini kurarak bu anlamda bölgeye ne gidi katkılar sunabiliriz  diye sürekli tartışıyoruz. Bodrum doğasına sahip çıkmak, korumak bizim ana gündem maddemiz olmuştur her daim” dedi. Bilici, son olarak bölgede bulunan evcil hayvanlara sahip çıktıklarını v düzenli olarak beslediklerini de sözlerine ekledi.