• raşit emir süer
SPOR Haber Girişi : 17 Mayıs 2023 17:02

Çağdaş Bodrum, Süper Lig’de kalıcı olmak istiyor

Çağdaş Bodrum, Süper Lig’de kalıcı olmak istiyor
20 ay önce kurulan Çağdaş Bodrum Spor, Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Çağdaş Bodrum ile birlikte Ege'nin Süper Lig'deki temsilci sayısı 5’ çıktı.

Muğla’nın  Bodrum İlçesi turizmden sonra  spor alanında da kendinden söz ettirmeye başladı. İlçece kurulan biri basketbol birisi de Voleybol branşında şampiyonluklarını ilan etti. Bu kulüplerden birisi de  Çağdaş Bodrum Spor oldu.  20 ay önce kurulan Çağdaş Bodrum Spor, Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Çağdaş Bodrum Spor, bu gün ise basın çalışanlarıyla bir araya gelerek sezonu ve Süper Lig, hedeflerini değerlendirdi.

voyage otel

 

 

 

Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Kulübü Başkan Dağlarca Çağlar, yaptığı ilk değerlendirmesinde yakaladıkları başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çağlar, "Taraftarımızla ve Bodrum halkıyla hep beraber bu başarıyı gerçekleştirdik. Bizim için müthiş bir başarı. Türk basketbolunun son 35-40 yılına baktığımızda bu kadar hızlı bir yükselişi hiç görmedim" dedi.

 

 

 

ÇAĞLAR: AVRUPA KUPASI OYNAMAK HEP HAYALİMİZ

 

Bodrum’u ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istediklerini belirten Dağlarca Çağlar, "Biz 20 ay önce bu yola başladık ve kulübümüzü kurduk. 20 ayda geldiğimiz nokta gerçekten takdir edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bunu tek başımıza değil Bodrumlularla yaptık. Bu anlamda Bodrum için gurur verici. Amacımız artık Süper Lig'de kalıcı olup, Bodrum halkına Süper Lig heyecanını yaşatmak. Altyapıyı çok önemsiyoruz. Altyapı bu işin sürdürülebilir olmasında bence en önemli taşlardan biri. Avrupa kupası oynamak hep hayalimiz. Hemen olur, olmaz bilmiyorum ama bunu istiyoruz. Olduğu noktada müthiş bir heyecan yaşatacağımıza eminim. Avrupa takımlarını Bodrum'da misafir etmek o Avrupa şehirlerine gidip Bodrum'u temsil etmek ayrı bir gurur olacaktır. Bodrum'da salon sıkıntımız var. Biz ligde bu salonda devam etmek istiyoruz.” Diye konuştu.

 

 

ENDER ASLAN İLK ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

 

Çağdaş Bodrum Spor Başantrenörülüğünü Ender Aslan yapıyor. Basketbol kariyerindeki başarılarının ardından  koç olarak ilk şampiyonluğunu kazanan Aslan, "Başkanımızın ve yönetimimizin çok ciddi bir yatırımı vardı. Türk basketbolu için çok önemli bir yatırımdı. Uzun yıllar sürecek başarılı olma potansiyeli çok yüksek Bodrum'da böyle bir yatırımın, başkanımızın ve yöntemimizin yüzünü kara çıkarmadığımız için çok mutluyuz. Bodrum'un Süper Lig'e yakışacağını da düşünüyorum. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bodrum’a yakışır bir takım kuracaklarını belirten Arslan, "Burada hep beraber ilk idmanımızda ben ne istediğimi, oyuncularım benden ne bekleyebileceğimi anlattım. Onların arasından geldiğim için çoğunu tanıyorum. Önümüzdeki sezon keyifli olacak. Büyük takımlar, tecrübeli oyuncular Bodrum seyircisi önüne çıkacak. Burayı çok ciddi, zor bir deplasman haline getirmek istiyoruz. Ben oyuncuyken de iddialı bir insandım ve o anlamda burayı zorlu bir deplasman haline getirip güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bodrum'un gurur duyacağı bir takım yaratacağımızı düşünüyorum" dedi.

 

 

KAPTAN VEYSELOĞLU: HEDEF SÜPER LİG'DE KALICI OLMAK

 

 

Takım kaptanı Erkan Veyseloğlu, şimdiki hedeflerinin Süper Lig'de kalıcı olmak olduğunu belirterek,  "Bunun tek bir cevabı var diyebilirim. İyi bir organizasyon, iyi bir oluşum bunun en büyük faktör olduğunu düşünüyorum. 20 ayda buralara gelmiş olmak gerçekten çok kolay değil. Bu sezon ve geçen sezon beklentinin bu olduğunu bilmekle beraber kağıt üstünde ne kadar güçlü olsanız da sahada verdiğiniz mücadeleyle başarıya ulaşabiliyorsunuz. Burada çok büyük bir emek harcandı. Taraftarında günden güne geçen seneden ilgisi de bu başarının yanında artı oldu. Bodrum'un da takımı sahiplenmesi bizim için çok değerliydi. Mücadele şimdi başlıyor. Şimdiki hedef Süper Lig'de kalıcı olmak." Şeklinde konuştu.

 

TAKIMIN EN SOKRER İSMİ CHRİS OLDU

 

Takımın en skorer ismi olan Chris Warren, ise  "Sahaya çıktığımız zaman gerçekten taraftarımızın desteğini hissetmek bizlere destek vermesi çok büyük mutluluk. Takım olarak şampiyonluğa inandık. Hedef koyduk ve hedefimizi gerçekleştirdik. Başka takımlarda bu hedefleri çok koymak mümkün değil ama biz bu hedefleri gerçekleştirdik" dedi. Çağdaş Bodrum, kupasına pazar günü evinde oynayacağı Finalspor maçında kavuşacak.