• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Ekim 2023 14:37

CAFER TAŞKAN’DAN BODRUMDA ÖNCELİKLİ YAPILMASI GEREKEN GERÇEKÇİ EN BÜYÜK PROJE AÇIKLAMASI… ORTAK AKIL, ORTAK KÜLTÜR VE BODRUMLU OLMAK

CAFER TAŞKAN’DAN BODRUMDA ÖNCELİKLİ YAPILMASI GEREKEN GERÇEKÇİ EN BÜYÜK PROJE AÇIKLAMASI… ORTAK AKIL, ORTAK KÜLTÜR VE BODRUMLU OLMAK
Cafer Taşkan, saha çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimci olan ve aynı zamanda turizmci ve iş insanı kimliğine de sahip olan Taşkan, yaptığı yazılı açıklama ile yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir Bodrum hayaline dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan aday adayı Cafer Taşkan, Bodrum’un yoğun şekilde göç alan bir ilçeye dönüştüğüne ve Bodrum ortak kimliğinin korunması gerektiğine dikkat çekerek, “ Bodrum çoğaldıkça çoğaldı, kabına sığmaz oldu. İşte böyle bir ortamda mademki hepimizin amacı, Bodrumu düştüğü bu sıkıntılardan kurtarmak ise, hepimizin amacı Bodrum’da alt yapı sorunlarını, su, çöp, trafik sorunlarını, turizm de yaşanan sıkıntıları ve daha nice nice sorunları yok etmek ise, Bodrum’da ilk ve en büyük projemiz insan olmalıdır. Bu bağlamda Bodrum’da yaşayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sıkı sıkıya bağlı olan ve yolu sevgiden geçen tüm insanları, din, dil, ırk, mezhep sorgulaması yapmadan, ötekileştirmeden, eşit bir şekilde Bodrum için tek yürek haline getirmek ve Bodrum etrafında kenetlemek bizim en büyük amacımız ve projemiz olacaktır” dedi.

voyage otel

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan aday adayı Cafer Taşkan, saha çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimci olan ve aynı zamanda turizmci ve iş insanı kimliğine de sahip olan Taşkan, yaptığı yazılı açıklama ile yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir Bodrum hayaline dikkat çekti.  Nitelikli toplumlar ve hizmet odaklı yerel yönetimler için insan eğitiminin önemli olduğunu söyleyen Cafer Taşkan… “Değerli Bodrumlular ve Bodruma yerleşerek bu kadim ilçeye gönül veren sevgili canlar…26 yıllık eğitimcilik kariyerimde, on binlerce çocuk ve gence dokunarak ve onları şekillendirerek topluma faydalı bir birey olmaları konusunda çok çaba sarf ettim. Şimdi görüyorum ki bu gençlerin her biri güzel yurdumun dört bir köşesinde topluma yararlı ve faydalı bir fert olarak çeşitli makam ve mevkilere gelmişler. İnsan eğitmek, insanları şekillendirmek ve onları toplum yararına sunmak biz eğitimcilerin en büyük mucizelerinden biridir” dedi.

ORTAK AKIL, ORTAK KÜLTÜR BODRUMLU OLMAKVE BODRUM MİLLİYETÇİLİĞİ

Değişime karşı Bodrum’un ve Bodrumlu kimliğinin korunması gerektiğinin altını çizen Taşkan, önemli uyarılarda bulunarak, “Deneyimlerime dayanarak öncelikle şunu söylemek isterim ki, bir şehirde yaşayan kişilerde, eğitim, kültür, ahlaki kavramlar ve düşünce yapıları asla ve asla yabana atılamayacak derecede çok önemlidir. İşte bu insani kavramlar üzerinde, olumlu yönde başarı sağlanırsa, inanın ki gerisi teferruat, çok çalışmak, koordineli çalışmak, vizyon yeterliliği, azmetmek ve başarmak olacaktır. Ben Cafer TAŞKAN olarak, Bodrum’a dokunmak adına, bu kutsal yola çıktığım andan itibaren, Bodruma dair aklımda var olan tüm plan ve projelerimin en başında gelen BODRUM MİLLİYETÇİLİĞİ yani diğer bir tabirle BODRUMLU OLMAK düşüncesi Bodrum’u var olan sorunlardan kurtarmak ve geliştirmek adına her zaman ağır basmıştır.

Bakın değerli Bodrumlular ve Bodruma gönül veren sevgili canlar. Milliyetçilik düşüncesi şüphesiz ki her insanın içinde var olan, kişiliklerini, kültürlerini, yaşam tarzlarını ve birbirlerine olan bağlılıklarını ayakta tutan en kutsal düşüncedir ve yine şüphesiz ki her bireyde bu düşünce farklı farklıdır. Benim Bodrumda ki yegâne ve tek hedefim; bu ilçede yaşayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sıkı sıkıya bağlı olan ve yolu sevgiden geçen tüm insanları yukarıda da belirttiğim gibi din, dil, ırk, mezhep sorgulaması yapmadan, ötekileştirmeden, eşit bir şekilde Bodrum için tek yürek haline getirmek ve Bodrum etrafında kenetlemek olacaktır… Şayet bizler, hepimiz tek ve aynı tabaktan yemek yiyorsak, yemek yediğimiz tabağı kirletmek, kimsenin işine gelmez ve kimsenin haddi de değildir… Sizlere, sizlerin huzurda söz veriyorum ki, bu amacımı gerçekleştirmek için görevim başındayken Bodrum halkı ile hiçbir ayırım gözetmeksizin, sen, ben, o polemiğine girmeden, sırt sırta, el ele ve kol kola olacağım. Makam koltuğunda oturarak bu kadim ilçeyi uzaktan kumanda ile hayali bir şekilde asla ve asla yönetmeyeceğim. Bu düşünceler doğrultusunda diyorum ki, ’’Bodrumda, Bodrumlu olmak, bu hedef doğrultusunda herkesin kendi kültürüne gelenek ve göreneklerine sahip çıkmasını sağlayarak, ortak çıkarlar doğrultusunda, Bodrum milliyetçiliğini yaşatmak en büyük hedefimiz ve hatta sloganımız olacaktır.” dedi

 

CAFER TAŞKAN BODRUM TURİZMİ İÇİN UYARILARA DEVAM ETTİ

 

Daha önceki açıklamalarında da Bodrum turizmini bekleyen tehlikelere dikkat çeken Taşkan, yine önemli tespitlerde bulundu. Bodrum’un koruma ve kollama dengesine ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Taşkan, “ Sizler çok ama çok iyi biliyorsunuz ki Bodrumun ve Bodrumlunun elinde Turizm kaynağından başka hiçbir geçim alternatifi bulunmamaktadır. Şunu da çok iyi biliyorsunuz ki Bodrumda turizme yıllardır en büyük darbeyi vuranlar ise yine bu ilçede yaşayan insanlarımızdır. Ahlaki değerleri bir yana bırakarak Bodrumu hoyratça kullanan bu kişilere ve şahıslara ancak ve ancak onları eğiterek ve doğruyu göstererek engel olabiliriz. Tabi ki bunu yaparken de her zaman sözümüzün eri olmalı, aldığımız kararların arkasında durmalı ve bu kararları kimseden korkmadan, kesin ve net bir biçimde uygulamalıyız ”dedi.

 

TAŞKAN: BODRUM’A ZARAR VERENLERİ EĞİTEREK VE KONUŞARAK BODRUM’A KAZANDIRALIM

 

 

Bodrum’u hoşgörü ve kültürel medeniyet başkenti olarak tanımlayan Taşkan, “Bodrumda yaşayan ve farklı zihniyet, farklı ahlaki yapı ve farklı kültürlere sahip insanların Bodrum’a bakış açılarını değiştirmek, hatta ve hatta Bodrumu hoyratça kullanan bazı zihniyetlerle savaşmak, gerektiği zamanlarda onları eğitmek ve Bodruma kazandırmak en büyük projemiz olmalıdır. Unutmayalım ki şehirlerin kalkınması ve gelişmesi öncelikle orada yaşayan insanların, o şehre karşı olan bakış açılarının net, sağlam ve iyi niyetli olmasına bağlıdır’’ dedi.

 

TAŞKAN: HEP BİRLİKTE BODRUM DİYECEĞİZ

 

Yerel yöneticilikte esas olayın, insanı değerler ve liyakatten geçtiğini belirten Taşkan, sözlerini şöyle sürdürdü. “Yerel yöneticilikte önce insan, sonra kalkınma gelmelidir. İşte bu yüzden diyorum ki… İlk büyük projemiz Bodrum’da yaşayan insanlar, Bodrum milliyetçiliği ve Bodrumlu olmak olmalıdır. Ne olursak olalım, kim olursak olalım, nereden gelmişsek gelelim. Sadece ve sadece Bodrum için Bodrumlu olalım’’. Bu ana proje başlığı altında, diğer projelerimizi siz değerli Bodrumlularla süreç içinde zaman, zaman paylaşacağız, sizlerin de değerli katkılarını alarak hep birlikte Bodrum diyeceğiz… Birlikten güce, güçten başarıya, başarıdan dünya markası Bodrum’a…”