• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Eylül 2023 15:31

Cafer Taşkan: Bodrum’un Hayali Projelere Ayıracak Vakti Yok

 Cafer Taşkan: Bodrum’un Hayali Projelere Ayıracak Vakti Yok
Bodrum’un tarihsel dokusunun kaybolduğunu belirten Taşkan, su, trafik, alt yapı ve çöp gibi güncel sorunlarına da dikkat çekerek “Bodrumun kulaktan dolma hayali projelere ve süslü laflara ne yazık ki ayıracak ne sabrı kalmıştır, nede vakti” dedi.

Eğitimci, turizmci ve aynı zamanda iş insanı olan Cafer Taşkan, Bodrum’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Bodrum’un tarihsel dokusunun kaybolduğunu belirten Taşkan, su, trafik, alt yapı ve çöp gibi güncel sorunlarına da dikkat çekerek “Bodrumun kulaktan dolma hayali projelere ve süslü laflara ne yazık ki ayıracak ne sabrı kalmıştır, nede vakti” dedi.

voyage otel

 

 

Bodrum’un sorunlarını uzun zamandır yakından takibe alan, başta eğitimci kimliği olmak üzere bir stk gönüllüsü de olan aynı zamanda turizmci ve iş insanı Cafer Taşkan, yerel seçimlerde Bodrumu yönetmeye göz kırpıyor adeta. Açıklamaları göz dolduruyor. Aynı zamanda Atatürkçü ve son derece laik, kendini Bodrum’da eğitime adamış ve eğitimle ilgili birçok yatırım yaparak devlete bağışlayan bir ailenin mensubu olması, siyaset alanında yıpranmayan yeni bir yüz olması ve vizyonunun son derece geniş olması Bodrum’da birçok yeniliğe imza atmaya hazır olduğunun bir göstergesi olabilir…

 

 

TAŞKAN: BODRUM İÇİN EL ELE VERME VAKTİ

 

Eğitimci, turizmci ve aynı zamanda iş insanı olan Cafer Taşkan, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kentin sorunlarına ve Bodrum’un turizm perspektifine dair önemli tespitler ortaya koydu. Bodrum’un bitmek bilmeyen sorunlarının yıllardan beri herkesin huzurunu bozduğunu ve bu sorunların giderek ağırlaştığına dikkat çeken Taşkan, “Bodrum Türkiye’nin kalbi, dünyanın gözbebeği ve önemli bir turizm merkezi… Uluslararası platformlarda haklı bir şekilde kendine yer bulmuş kadim ilçe. Geçmişini, Bodrum’un yaşayan efsanelerine, koca çınarlarına sormak, bugününü sizlere, bizlere sormak ve sorgulamak gerekiyor. Bunları sorgulayarak evlatlarımıza, çocuklarımıza geçmişi aratmayacak bir Bodrum bırakmak mümkün olacaktır.  Bodrum halkına toz pembe hayaller vadetmek istemiyorum ve sizlere öncelikle şunu söylemek istiyorum, elden gitmekte olan cennet köşemiz Bodrum’a, gelin hep birlikte sımsıkı sarılalım, hiçbir şey için henüz çok geç değil. Zaman birlik olma, beraber olma, el ele kenetlenme zamanı. Şüphesiz ki küresel dünyada artık yönetim sistemleri, sosyal çevreler, nüfusların demografik yapıları, kısacası her şey ama her şey değişiyor. Fakat gün geçtikçe değişmeyen ve her geçen gün daha da çoğalarak artan tek şey var, o da Bodrum’un dağ gibi biriken ve Bodrum’da yaşayan insanların yaka silktiği sorunların varlığıdır.  Bu sorunlar gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında kötü imaj oluşturmakta. İşte tüm bu olumsuzlukları değiştirmenin vakti geldi ve geçiyor.  Bodrum’un bitmek bilmeyen sorunları yıllardan beri herkesin huzurunu bozmaya, kurgulanmış gibi her geçen gün dağ gibi büyümektedir. Tabiri caizse sorun çok ama çözüm yok.  Çözüm çalışmaları ise yamalı bohça misali, bir tarafı onarılırken diğer taraftan patlak veriyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

CAFER TAŞKAN: BODRUM’UN REEL POLİTİKALARA İHTİYACI VAR

 

 

Bodrum’da reel politikaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Taşkan, devlet kurumlarının iş birliği içinde çalışması gerektiğini de ifade ederek “Bodrumun kulaktan dolma hayali projelere ve süslü laflara ne yazık ki ayıracak ne sabrı kalmıştır, nede vakti. Hayali belediyecilik, rant uğruna yok edilen Bodrum’un tarihi dokusu, yaşamsal öneme sahip su sorunu, alt yapı sorunları, trafik karmaşası sorunu, yanlış planlanan akıllı kavşaklar sorunu, Bodrum’un her geçen gün korkulu rüyası haline gelen Bodrum çöplüğü sorunu, yarım yamalak bırakılan ana yollar ve köstebek yuvasını andıran şehir içi yollar sorunu, dağ gibi büyüyen çarpık yapılaşma ve imar sorunları, sağlık hizmetlerinin özellikle yaz aylarındaki yetersizliği, turizmde yaşanan ve turistlere dayatılan zorbalıklar ve sahtekârlıklar, kaldırımların ve sahillerin şuursuzca işgali… Daha neler, neler… Biliyor musunuz değerli Bodrumlular, artık mızrak çuvala sığmaz oldu… Öncelikle bu sorunların ortadan kaldırılması gerekirken, insanlara hayal satmak ve süslü lafların havada uçuşması kimsenin karnını artık doyurmuyor ne yazık ki.  21. yüzyıl belediyecilik anlayışı elinde olanla yetinmeyi değil, omurgayı dik tutarak tüm devlet kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğini gerektirmektedir” diye konuştu.

 

 

CAFER TAŞKAN: BODRUM EŞİTTİR TURİZM

 

Bodrum’un turizmle bütünleşmiş yapısının olduğunu dile getiren Taşkan, “Bakın değerli Bodrumlular bu konuyu tekrar tekrar üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki Bodrumun en önemli geçim kaynağı turizmdir. Yollar bir şekilde yapılır, su sorunu bir şekilde planlı çalışmalarla en asgariye indirilebilir, çöp sorunu planlı ve koordineli çalışmayla son bulur, trafik çözülebilir ama Turizm elden giderse onu bir daha geri getirmek çok zor olur, hatta imkânsız olur. Giden gider arkasından bakakalırız…Turizmi Bodrum’da ilk kez başlatan köklü ailelerden birinin damadı olarak büyüklerden çok dinledim geçmişteki turizmi. Oysa şimdiki turizmi gördüğüm zaman dehşete kapılıyorum” dedi.

 

 

CAFER TAŞKAN: BODRUM’DA YEREL İŞLETMELER NASIL AYAKTA KALIR?

 

 

“Bodrum’un turizm gelirinden başka neyi kaldı?” diye soran Cafer Taşkan, kontrolsüz turizm çalışmalarını da eleştirerek “Ormanlık alanlar ve verimli araziler yok edilerek yapılan devasa büyüklükteki ruhsuz ve mekanik oteller, katledilen doğa, adım başı açılan ve 5-10 Euro fiyatla zorla satış yapan çakma ürün mağazaları, genelleme yapmadan demek istiyorum ki bu tarz bazı iş yerlerinde çalışan ve son derece kaba ve saldırgan olan personeller, amacından tamamen saptırılmış başına buyruk barlar ve diskolar, işgal edilen ve resmen evlerin oturma köşelerine dönüştürülen belediyeye ait sokak kaldırımları, turizm magandalarının Bodrum sokaklarında estirdiği ve çoğu zaman ölümle sonuçlanan ve şiddete dönen eylemler, Avrupalı turistlere mekânlarda şuursuzca atılan kazıklar, güzelim sahillerin büyük işletmelerce zorla ve zoraki işgal edilmesi, etrafta temizlenmeyen ve çoğu zaman katmanlaşan pis koku yayan çöpler, eğlence mekânlarındaki anlamsız eğlence tarzları ve çirkin, görüntüler, daha nice, niceleri…İşte bu saydıklarım, cennet Bodrum’umuzda turizmi yok etmek için bilerek kendi ellerimizle yarattığımız canavarlar…

 

Bodrum’un turizm gelirinden başka neyi kaldı?

Turizm yok olursa Bodrum’un geçim kaynağı ne olur?

Yerel işletmeler nasıl ayakta kalır?

Bacasız sanayi dediğimiz ve övündüğümüz turizm geliri yok olursa Bodrum’da ve Türkiye’de neler olur?

Ekonomi nasıl etkilenir?  İşte bu yüzden diyorum ki lütfen ama lütfen turizmi, can damarımızı yok etmeyelim.” Diye konuştu.

 

 

CAFER TAŞKAN: BODRUM’UN SORUNLARINA ÇÖZÜM YOLLARI ARAYACAĞIZ

 

Bodrum’un değişen bir yapısının olduğunu ifade eden Cafer Taşkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Mademki bizler bu şehirde yaşıyoruz, bu kadim ilçenin ekmeğini yiyoruz, din, mezhep, ırk, sen, ben, o, bu, şu ayırımı gözetmeksizin, birbirimizi ötekileştirmeksizin, kırmadan, üzmeden Bodrum için tek yürek olmalıyız.  Eski Bodrum yok artık. Yeni Bodrum var… Yeni Bodrum’a yenilikler katarak yeniden var etmek bizlerin elinde…  Turizmdeki bu sorunları ortadan kaldırmak ve yok etmek yüksek maliyetlere ve maddiyatlara bakmaz. Küçük dokunuşlara, estettik düşüncelere, güçlü ve kararlı yerel yöneticilere ve bu yöneticilerin devletin diğer kurum ve kuruluşlarıyla omurgayı dik tutarak, iş birliği içinde, aldığı kararlara ve bu kararları kesin ve net bir şekilde uygulamaya bakar. Lütfen can damarımızı yok etmeyelim.  Bu şehirde önceden Avrupalı turistler dolaşırken şimdi bu insanlara hasret kaldık, parmakla sayacak kadar azaldılar, hatta yok oldular. Buna müsaade etmeyelim, etmeyeceğiz. Turizmi kurtarırsak Bodrum kurtulur, Bodrum iyileşirse Türkiye iyileşir. Unutmayalım ki birlik güç getirir, güç başarıyı doğurur, başarı ise dünya markasını yaratır. Bu dünya markası Bodrum’dur. Böylede kalacaktır.  Bodrum için el ele, kol kola, omuz omuza… Önümüzdeki günlerde Bodrum’da dağ gibi biriken bu sorunlara çareler, çözüm yolları arayacağız… bunu sizlerin fikirlerini alarak sizlerin katkılarıyla ve dokunuşlarıyla hep birlikte başaracağız . “