• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 14 Ağustos 2020 13:56 Haber Girişi : 14 Ağustos 2020 14:02

Büyükşehir Meclisinde Dengeleri Değiştiren İYİ Parti'den Flaş Açıklama!

Büyükşehir Meclisinde Dengeleri  Değiştiren  İYİ Parti'den  Flaş Açıklama!
Önceki gün gerçekleşen mecliste yaptığı hamleyle meclisteki dengeleri değiştiren İYİ Parti açıklama yaptı. Başkan Şekerdağ "CHP’li üyeler, ‘Size yer veremiyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan Temmuz ayı toplantısında, çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7 olan komisyon üyeliğinin 9’ çıkarılması teklifi, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul görmedi.

voyage otel

 


Yapılan oylamaya CHP Fethiye Meclis üyesi Mürüvvet Başıhoş’un katılmaması ve İYİ Partili meclis üyelerinin aleyhte oy kullanmasıyla 33’e, 34 oyla Meclis Komisyon üyeliği çoğunluğu 4’e karşı 3 olarak Cumhur İttifakına geçti.

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla Büyükşehir Belediyesinde bütün komisyonlarda çoğunluğun Cumhur İttifakına geçtiğini duyurdu. Gökcan, paylaşımında, “Bugün yapılan seçimde 7 komisyonun tamamında çoğunluk AK Parti-MHP Grubumuza geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesinde yeni bir dönem başlatan ve bu kararın hayata geçmesinde emeği olan bütün Meclis üyelerimize teşekkür ediyor, Muğlamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum…” ifadelerini kullandı.

 


“TARİH YAZILDI”

 

AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, gelişmeyi şahsi Facebook hesabından “Büyükşehir Meclisi’nde tarih yazıldı” başlığıyla duyurdu. Çiçek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde komisyon üye çoğunluğu AK Parti’ye geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP Ula Meclis Üyesi Fikret Uzunhasan’ın vefatı üzerine, 7 kişilik komisyon üyeliği, CHP’nin önerisi ile 9’a çıkarılmak istendi. Muğla AK Parti Sözcüsü Hürol Önder’in yeniden oylama istemesi üzerine Meclis toplantısına katılmayan Fethiye CHP Meclis üyesi Mürüvvet Başıhoş’un eksikliği nedeniyle 33’e karşı 34 oy ile AK Parti Grubu’nun istediği oldu. Meclis Komisyon üyeliği bu durumda 4’e 3 olarak çoğunluk AK Parti Grubu’na geçmiş oldu. Şu an CHP Grubu dağılmış durumda hala 2. oturum için toparlanamadı!”

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ise  "Meclis komisyon sayıları 7 olarak kalmış 3 Ak parti 1 MHP ve 3 CHP olarak gerçekleşmiştir. Böylece komisyon başkanları Cumhur ittifakının belirleyeceği üyelerden oluşacaktır. Cumhur ittifakı Meclis üyelerine ve bu onurlu desteklerinden dolayı İyi Parti Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Muğlamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

“‘SİZE YER VEREMİYORUZ. GRUBUNUZ YOK.’ DEDİLER”

 


İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ yaptığı açıklamada, sayının artması durumunda komisyonlarda yer almak istediklerini ancak, CHP’li üyelerin buna karşı çıktığını söyledi. Şekerdağ, “Biz istedik ki; sayının 9’a çıkarılması halinde komisyonlarda yer alalım. Ancak CHP’li üyeler, ‘Size yer veremiyoruz. Grubunuz yok.’ diyerek mevzuat üzerinden gittiler. Bunun üzerine ‘Bizim komisyonlarda yer almamız Türkiye’de bir örnek olabilir’ dedik. Fakat kabul görmedi” dedi.