• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 12 Ekim 2021 10:39

Büyükşehir Meclisi'nde depremzedelere emsal müjdesi!

 Büyükşehir Meclisi'nde depremzedelere emsal müjdesi!
Bayraklı Belediyesi’nin depremzedeler için aldığı yüzde 10'luk emsal artış kararı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeniden değerlendirildi. İlgili komisyonlar artışın parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olması yönünde kararı revize etti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde depremzedeleri sevindiren bir karar alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "emsal artışını verin" açıklaması sonrası Bayraklı Belediye Meclisi’nin geçen hafta depremzedeler için aldığı yüzde 10’luk emsal artışı kararı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi. Depremzedelerin beklentisini karşılamayan yüzde 10'luk emsal artışı kararı, Büyükşehir Meclisi'nde revize edildi. İmar Komisyonu, parsel bazında emsal artışını yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 olarak belirledi. Bu artışın sadece, depremin en çok vurduğu Bayraklı’yı kapsaması öngörüldü. Önerge CHP ve İYİ Partililerin oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçti.

voyage otel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm İzmirli vatandaşlarımız bizi dinlesin. Daha önce yapılmış K sınırlarında yüzde 20 parsel, yüzde 30 emsal artışı getirmiş olduk. Hayırlı olsun" dedi.

 

BAŞKAN SANDAL: KONUTLARI YAPIN, YAPAMIYORSANIZ 400 BİN LİRALIK KREDİYİ VERİ

 

Depremzedelerin taleplerini meclis gündemine taşıyan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise şunları söyledi:

“Mağduriyetin, sıkıntıların hat safhada olduğu ilçe Bayraklı. Bu sorun Bayraklı’da kilitlenmişken bunu İzmir geneline yayarak sorunun çözümsüz hale gelmesini istemiyoruz. Parsel bazında 2 kat, ada bazında 3 kat artırdık. Biz bu konuda meclis olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Ama Bayraklılı depremzedelerimizin tek sorunu imar artışı ile ilgili değil. Öneride deprem afet olarak geçiyordu peki Bayraklı’yı neden afet bölgesi ilan etmedik? Devletimiz selden mağdur olan tüm bölgeleri afet bölgesi ilan ederek, 8 haneli bir köyde bile evleri yıkıp yaptı ve afet bölgesi ilan etti. Bu karardan son derece mutluyuz. Devlet üzerine düşeni yapmıştır. Bu kararı alan devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi 200 bin liralık krediyle bu meselenin çözülemeyeceği açık. Artan maliyetler ve faizlerden kaynaklı olarak vatandaşın bu işi hızlı olarak yürütebilmesiyle ilgili vatandaşın ekonomik sıkıntısını çözelim. Gelin afet bölgesindeki gibi bu konutları yapın, yapmıyorsanız da 2 yıl ödemesiz 18 yıl minimum 400 bin liralık krediyi yurttaşlarımıza verin bu sorunu çözüp, yurttaşlarımızı konutlarına kavuşturalım.

 

Kritik meclis toplantısı öncesi depremzede yurttaşlar "Yüzde 30 Emsal İstiyoruz" yazılı pankartla eylem yapmıştı.