• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2020 13:30 Haber Girişi : 14 Kasım 2020 13:32

Büyükşehir'den köy okullarına kitap desteği

Büyükşehir'den köy okullarına kitap desteği
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin “Bir Kitap da Sen Yolla” projesi kapsamında bağışlanan kitaplarla birlikte Türk ve dünya edebiyatından seçme 100 temel eser, Çiftlik Köyü İlkokulu'na, Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımı ile teslim edildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 13 ilçedeki 88 köy okuluna Türk ve dünya edebiyatından seçme 100 temel eser, dağıtıyor. 9-15 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası için düzenlenen “Bir Kitap da Sen Yolla” projesine bağışlanan kitaplar da bu dağıtımlarda okullara teslim ediliyor.

voyage otel

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün katılımıyla ilk kitap teslimi, Menteşe İlçesi Çiftlik İlkokulu’nda yapıldı. 

 

BAŞKAN GÜRÜN:"OKUMA ALIŞKANLIĞI GELECEĞİN FİKRİ, İRFANI, VİCDANI HÜR NESİLLERİ İÇİN CAN SUYUDUR” 

 

Köy okullarının kitaplıklarını zenginleştirmek ve çocukların okuma alışkanlıklarını arttırmak için yola çıktıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, okuma alışkanlığının geleceğin fikri, irfanı, vicdanı hür nesilleri için can suyu olduğunu belirtti.Başkan Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9-15 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda Muğla genelinde 'Bir Kitap da Sen Yolla' etkinliği başlattık. Bizlere bağışlanan kitapları dünya ve Türk edebiyatından seçme 100 temel eser ile birlikte köy okullarımıza dağıtıyoruz. Köylerimizde okumaya istekli, geleceği pırıl pırıl çocuklarımız var. Evlatlarımızı doğru yönlendirir, onlara okuma azmini aşılarsak önlerinde hiçbir engel duramaz. Okuyarak nelerin başarabileceğine en güzel örnek kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cephede bile elinden kitap düşürmeyen Ata’mız yaklaşık 4000 kitap okumuş, 13 de kitap kaleme almıştır. Geniş hayat vizyonu, ileriyi görebilme, aydınlık düşünceler, yenilikçi devrimler, ikna edici hitabete sahip Atatürk’ün bu özelliklere sahip olmasında okuduğu kitapların büyük katkısı vardır. Dağıttığımız eserler arasında çocuklarımız için Atatürk’ün Nutuk eseri de var. Bizler de çocuklarımızın düşünce ufuklarının gelişmesi, kabiliyetlerinin farkına varabilmesi için onları kitap okumaya yönlendirmeliyiz.”