• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 03 Aralık 2020 16:46 Haber Girişi : 03 Aralık 2020 16:48

Borcu yüzünden elektriği kesilen esnaf: Eve nasıl ekmek götüreceğim?

Borcu yüzünden elektriği kesilen esnaf: Eve nasıl ekmek götüreceğim?
Denizli’de borcunu ödeyemediği için dükkanının elektriği kesilen esnaf Galip Çalışkan, "Ben evime nasıl ekmek götüreceğim” diye tepki gösterdi.

Denizli Pamukkale ilçesi Fatih Mahallesi'nde börek ve yufka üretimi yapan Galip Çalışkan'ın elektriği borcunu ödeyemediği için kesildi. Kafelerin de kapalı olması nedeniyle işlerinin kötüye giden Çalışkan, "Ben evime nasıl ekmek götüreceğim” diye sordu.

voyage otel

Pandemiden önce birçok kafeye ürün sattığını fakat mart ayından bu yana işlerinin neredeyse tamamen durduğunu söyleyen Çalışkan, "Ne yapacağım biri bir şey söylesin. Az önce çocuğum aradı 'eve gelirken bir kalem ve kalem traş alır mısın' diye sordu, kızım arkasından 'Çamaşır suyu ile makarna almayı unutma' diye seslendi. Ne diyeyim çocuklarıma? Bu çağda evine ekmek götüremeyen baba olur mu hangi çağda yaşıyoruz biz" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“PANDEMİDEN SONRA GÜNLÜK KAZANCIM 40 LİRAYA DÜŞTÜ”

 

Denizli'de elektrik borcunu ödeyemeyen esnaf Galip Çalışkan Bir yıl önce günde bin 500 liralık iş yaptığını fakat pandemiden sonra günlük kazancının ortalama 40 liraya kadar düştüğünü ifade eden Çalışkan, "Ev sahibi merhametli, ben 1 yıldır kira ödeyemiyorum. Alacaklılar söz dinlemiyor. Dünya çare bulamamış bu virüse ben ne yapayım? Senedin var diyor, istiyor borcunu. İş yok deyince 'bana ne nereden bulursan bul' diyor. Günlük geçinen insanım, bize birileri yardım etsin artık" sözleriyle yetkililerden destek istedi.

 

"ELEKTRİK BORCU ÖDENDİ PEKİ YA SONRASI?"


Elektrik kesilince Pamukkale Belediyesini aradığını telefona çıkan danışmandan da karşılık bulamadığını dile getiren Çalışkan, "Sevdiğim saydığım cumhurbaşkanımızdan başkasına oy vermedim. Suçlu muyum? Oy verdiğim için ben mi suçluyum? Çevremde beni suçlayanlar oluyor. Kendimi suçlu hissediyorum. Elektrik borcum 2 bin 524 lira bu para bir şekilde ödenir ya sonrası? Ben arkadaşlardan borç bulabilirsem bu elektriği açtıracağım ama bu sorun tek kişiyle çözülecek bir sorun değil. Devletin kasasında da para kalmadı deniyor ama bu sorunu çözmesi gereken yine onlar" diye konuştu.