• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Aralık 2023 11:41

BODTO BAŞKANINDAN 2024 MESAJI

BODTO BAŞKANINDAN 2024 MESAJI

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 2024 yılına
girerken yeni yıl mesajı yayınladı.

“Bodrumlu tüccarların 2024 yılını en içten dileklerimle kutlar, ticari
yaşamlarında olumlu gelişmelerin olacağı bir yıl geçirmelerini temenni
ederim.” diyen Başkan Kocadon mesajının devamında şunları kaydetti:

“2023 yılı tüm dünya için zorlu bir yıl oldu. Özellikle ekonomik açıdan
yaşanan dalgalanmalar işletmelerimizi derinden etkiledi. Yatırım
imkanlarının giderek daha da zorlaştığı bu yıl Bodrum’da birçok işletme
kapanırken yeni birçok işletme de bölgemizde faaliyet göstermeye
başladı.

Üye sayımızın 10 bine yaklaşması Bodrum’un ticari geleceği için de büyük bir gösterge. Yereli ve yerel ürünlerimizi desteklerken bölgemize gelen ulusal ve uluslararası markaların da turizmimize değer kattığı bir gerçek. Bu açıdan 2024 yılında da Bodrum gözde olmaya ve dünyanın her yerinden üst segment misafirlerini ağırlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Biz de Bodrum Ticaret Odası olarak bu gelişmeleri yakından takip ederken üyelerimizin sürdürülebilir turizme teşviki için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir bir Bodrum ticareti için de Odamız iş birliğine her zaman açıktır.

voyage otel

 

“Çok kritik bir dönüm noktasındayız.”


Bodrum hem sahip olduğu potansiyeli yönetmek hem de doğal ve kültürel yapısını korumak için 2024 yılında her zamankinden daha fazla çaba sarf etmek durumunda. Hem alt yapısını güçlendirmek hem de gelecek yol haritasını belirlemek için çok kritik bir dönüm noktasındayız. Ticari potansiyel açısından da işyeri fazlalığı her zaman gündemimizde olmalı ve Bodrum’un turizmi kadar ticareti de iyi planlanmalıdır. Yarımadamızın arkeolojik ve tarihi güzellikleri, guleti, tırhandili, mandalinası, endemik türleri, gastronomisi, özgün mimarisi ve eşi benzeri olmayan kültürel yapısı muhakkak korunarak gelecek nesillerebırakılmalıdır.

2024 yılının tüm bu dikkat çektiğim konular hakkında sorumluluklarımızı alacağımız verimli bir yıl olmasını diliyorum. Bodrum her daim herkese ümit, neşe ve hayallerini yaşama fırsatı vermiştir. Biz de bu güzelliğe karşı her zaman sorumluluğumuz olduğunu bilelim. Tarihimiz, kültürümüz, temiz havamız, denizimiz ve saymadığım daha nice kültürel ve doğal mirasımız ile Bodrum bizim gözbebeğimizdir; onu korumak ve geleceğe taşımakta en büyük görevimiz.

Herkese farkındalıkla dolu, ekonomik açıdan olumlu gelişmelerin
yaşanacağı, kendimizi güvende ve huzurlu hissedeceğimiz bir yeni yıl dilerim. 2024 yılı kutlu olsun!”